JK ir Singapūras pasirašė daugiamilijardinę laisvosios prekybos sutartį

Jungtinė Karalystė (JK) ir Singapūras ketvirtadienį pasirašė laisvosios prekybos sutartį, pranešė JK tarptautinės prekybos sekretorė Liz Truss.

„Šiandien pasirašiau sutartį su Singapūru dėl 17,6 mlrd. svarų sterlingų prekybos apimčių. Tai yra antras didžiausias mūsų pasirašytas susitarimas Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“, – tviteryje rašė L. Truss.

Ji taip pasidalijo nuotrauka kartu su Singapūro prekybos ministru Chan Chun Singu.

Tuo tarpu JK ir ES vis dar nesutaria dėl prekybinių santykių po „Brexito“, o Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen vėlyvą trečiadienio vakarą pareiškė, kad Briuselio ir Londono pozicijos išlieka „toli viena nuo kitos“.

„Turėjome gyvybingą ir įdomią diskusiją dėl įvairių kylančių klausimų būsenos“, – po darbinės vakarienės su JK premjeru Borisu Johnsonu sakė U. von der Leyen.

„Aiškiai supratome vienas kito pozicijas. Jos išlieka toli viena nuo kitos“, – teigė ji.

Jungtinė Karalystė iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą.

Vis dėlto, jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių