JAV viceprezidentas neigia taikąs dvigubus standartus

  • Teksto dydis:

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) penktadienį paneigė jam metamus kaltinimus veidmainiavimu, kai paaiškėjo, kad būdamas Indianos gubernatoriumi jis naudojosi privačia elektroninio pašto paskyra, bet vėliau aršiai kritikavo demokratę Hillary Clinton (Hilari Klinton) už tokį patį elgesį.

M.Pence'as sakė, kad negali būti „jokio palyginimo“ tarp jo naudojimosi bendrovės AOL elektroninio pašto paskyra – į kurią buvo įsilaužta – ir H.Clinton privataus pašto serverio.

Jis kaltino demokratų kandidatę į prezidentus „turint privatų serverį, netinkamai naudojant įslaptintą informaciją ir sunaikinus elektroninius laiškus, kai jų paprašė Kongresas“.

Elektroniniai laiškai, kuriuos iš archyvo gavo M.Pence'o gimtosios valstijos laikraštis „The Indianapolis Star“, rodo, kad politikas naudojosi savo asmenine paskyra aptarti „slaptiems reikalams“ bei „krašto saugumo problemoms“.

„Esu įsitikinęs, kad mes visiškai laikomės Indianos įstatymų. Ir dirbdamas viceprezidentu tęsiu tokią pat praktiką“, – teigė jis.

Žurnalistinį tyrimą atliekantis „The Indianapolis Star“ nurodė, kad viceprezidento atstovai patvirtino, jog M.Pence’as „naudojosi ir valstybine, ir asmenine elektroninio pašto paskyromis“.

Indianos valstijos teisės aktai nedraudžia valstybės pareigūnams naudotis privačiomis elektroninio pašto dėžutėmis, tačiau reikalaujama, kad žinutės, susijusios su oficialiais reikalais, būtų išsaugomos archyve ir kad prie jų būtų prieiti pagal viešosios informacijos įstatymus.

M.Pence'o biuras laikraščiui sakė, kad jo kampanija ėmėsi veiksmų, jog teisinis konsultantas iš išorės galėtų perkelti asmeninius laiškus, kuriuose kalbama apie valstybės reikalus, į valstybinę elektroninio pašto dėžutę.

Tuo tarpu per praėjusių metų prezidento rinkimų kampaniją demokratė H.Clinton sulaukė didžiulės kritikos dėl to, kad būdama valstybės sekretore naudojosi privačiu elektroninio pašto serveriu.

Ji yra sakiusi, kad dalinai dėl jos pralaimėjimo rinkimuose kaltas Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis), kurio agentūra iš naujo pradėjo tyrimą dėl jos elektroninio pašto serverio, iki rinkimų likus vos dviem savaitėms. Pasak H.Clinton, dėl to buvo sužlugdyta jos galimybė laimėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atėjo pavasaris.Nukvakusio Kęsto galvelėje kralikų vestuvės

Atėjo pavasaris.Nukvakusio Kęsto galvelėje kralikų vestuvės  portretas
JAV viceprezidentas apie dvigubus standartus, o Kęstui branduolinis karas sapnuojasi.Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius kuriuos jau žinote. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl Lietuvos elitas įveda prievartinį šaukimą ir kelia karines išlaidas? Nes Lietuvos elitas tvirtai tiki, kad branduolinį karą galima laimėti. Lietuvos elitas susiformavo Reigano-Gorbačiovo laikais, kai dar buvo gyva svajonė numušti kulką su kulka, skrendančią branduolinę raketą su kita raketa. Amerika išleido 300 milijardų dolerių, tikrindama šią idėją. Lengviausiuose, idealiuose, bandymuose pataikymų procentas yra mažas - 56-kiais atvejais iš 100 atvejų branduolinė raketa praskrenda be pakenkimų. Realaus karo atveju pataikymų procentas būtų tikrai mažesnis. O branduolinių raketų yra tiek daug, ir jos yra tokios galingos, kad visiškas kariaujančių šalių sunaikinimas yra garantuotas.

Kęstas

Kęstas portretas
Žvaigždžių karai nedirba. Branduolinės valstybės tai suvokia, todėl iki šiol nėra ir toliau nebus branduolinio karo. Kodėl to nesupranta Lietuvos elitas? Lietuvos elitas nuo Sovietų Sąjungos žlugimo Reigano-Gorbačiovo laikais nekreipia dėmesio į tai, kas vyksta užsienyje, nes Lietuvos elito dėmesys ir jėgos nueina tvartelių, žemių ir kitų turtų užgrobimui Lietuvos viduje. O agresyvūs Lvovo nacionalistų bandymai išplėšti Ukrainą iš Maskvos orbitos ir pervesti į NATO pakurstė Lietuvos elito apetitą, kuriam Lietuvos žemių jau atrodo mažai. Prasidėjo karštligiškas ruošimasis Reigano-Gorbačiovo laikų karui, kurio būti negali. Taip, kad mūsų karinė strategija yra vaikiškai naivi: pastatyti krūmuose mediniais šautuvais ginkluotus šauktinius (po Landsbergių aplinkos machinacijų su auksinėmis šakutėmis tikriems šautuvams pinigų nėra) ir laukti karo pergalės. Po to greitai žygiuoti į Lvovą užimti jų žemių. Pasaka. Daugiau apie tai - guglinant žodžius, kuriuos jau atsimenate.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių