JAV valstybės sekretorius tikisi Europos paramos po Irano generolo nužudymo

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pareiškė, kad jis iš Europos partnerių tikisi daugiau paramos po Irano revoliucijos gvardijos generolo Qasemo Soleimanio nužudymo Irake, informuoja AFP.

M. Pompeo skambino valstybių vadovams po to, kai JAV bepilotis orlaivis paleido raketą į automobilį, kuriuo keliavo aukšto rango Irano karininkas. Operaciją gyrė JAV respublikonų partijos atstovai ir Izraelis, artimas šios šalies sąjungininkas, tačiau kitos valstybės baiminasi, kad Artimuosiuose Rytuose dar labiau gali išaugti įtampa.

„Pusantros ar dvi dienas praleidau kalbėdamas su partneriais regione, aiškindamas jiems, ką mes darome, kodėl tai darome, siekdamas jų paramos. Visi jie buvo nuostabūs“, – sakė JAV valstybės sekretorius interviu TV kanalui „Fox News“.

„Taip pat kalbėjau su mūsų partneriais kitose vietose, kurie nebuvo tokie geri. Atvirai sakant, aš norėčiau, kad europiečiai būtų labiau nusiteikę padėti“, – pareiškė M. Pompeo.

Po Irano generolo nužudymo ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis ragino valstybes laikytis santūriai ir atsakingai.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat konflikto puses ragino valdytis, o Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Dominicas Raabas teigė, kad svarbu neaštrinti situacijos.

Tuo metu M. Pompeo teigė, kad „britai, prancūzai ir vokiečiai turėtų suprasti, ką padarė JAV, kad ji išgelbėjo gyvybes, taip pat ir gyvybes Europoje“.

„Tai buvo naudinga visam pasauliui ir mes raginame visą pasaulį palaikyti Jungtinių Valstijų pastangas, kad Iranas elgtųsi kaip normali valstybė“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Anot M. Pompeo, Irano generolas Q. Soleimanis planavo operaciją prieš JAV piliečius, todėl ir žuvo per oro antskrydį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JAV pagailėjo eurų savo 5 kolonai Europoje, o tie suplėkusių USD jau nebeima.

Taigi

Taigi  portretas
Lietuvoje botoksinio neužaugos Putino garbintojų daugiau kaip pas šunį blusų.

Paskaitykit komentarus

Paskaitykit komentarus portretas
O, sako, kad Lietuvoje Kremliaus penktos kolonos nėra.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių