JAV prezidento rinkimuose balsą jau atidavė 80 mln. piliečių

Išankstiniame JAV prezidento rinkimų balsavime savo balsą jau atidavė 80 mln. piliečių, rodo ketvirtadienį paskelbti JAV rinkimų projekto Floridos universitete duomenys. Manoma, kad šiemet aktyvumas rinkimuose sieks didžiausią lygį per šimtmetį.

Savo balsą atidavusių rinkėjų skaičius sudaro daugiau nei 58 proc. visų 2016 m. JAV prezidento rinkimuose balsavusių žmonių skaičiaus.

Išankstiniame balsavime paštu ir apylinkėse aktyviai balsuojama siekiant išvengti galimo užsikrėtimo COVID-19 rinkimų dieną.

Remiantis apklausų duomenimis, Donaldas Trumpas atsilieka nuo varžovo Joe Bideno, gyventojams nepritariant dabartinio prezidento veiksmams kovoje prieš koronavirusą, kuris JAV jau pražudė daugiau nei 227 tūkst. žmonių. Iki rinkimų likus vos kelioms dienoms, šalyje vėl užfiksuotas rekordinis per parą patvirtintų naujų COVID-19 atvejų skaičius.

Didelis aktyvumas išankstiniame balsavime yra palankus demokratams, nes respublikonų kandidatas D. Trumpas ne kartą tvirtino, kad balsavimas paštu yra nepatikimas.

Ekspertai prognozuoja, kad savo balsą rinkimuose atiduos tikrai daugiau rinkėjų nei 2016 m., kai juose dalyvavo 138 mln. Tais metais išankstiniame balsavime dalyvavo tik 47 mln. piliečių.

20-yje valstijų, kurios viešina priklausymo partijai duomenis, jau balsavo 18,2 mln. registruotų demokratų ir 11,5 mln. respublikonų, taip pat 8,8 mln. partijoms nepriklausančių rinkėjų. Tiesa, duomenys nerodo, už ką buvo balsuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomiai

Idomiai portretas
Pavadinimas gerulis, 80 mln jau balsavo, kai dar rinkimai tik po savaite. Viso usa balsuotoju 136. Straipsnio turiny 38.5 mln, tai kas tie kiti ir kur jie balsavo kad pavadinime 80 mln

Anonimas

Anonimas portretas
Postus visur išsidalins,ir korona baigsis.tada po kiek laiko naują virusą sugalvos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių