JAV nuo COVID-19 visiškai paskiepyta 100 mln. žmonių

Jungtinėse Valstijose nuo COVID-19 visiškai paskiepyta 100 mln. žmonių, penktadienį pranešė Baltųjų rūmų pandemijos koordinatorius Jeffas Zientsas.

„Tai 100 mln. amerikiečių, kurie gali justi palengvėjimą ir ramybę, kad po ilgų ir sunkių metų jie yra apsaugoti nuo viruso ir žino, jog jų sprendimas pasiskiepyti apsaugo ne tik juos, o ir jų šeimas, draugus ir bendruomenes“, – teigė J. Zientsas.

Kaip pranešama, šalis iki šiol sunaudojo 237 mln. įvairių vakcinų dozių ir bent viena skiepo doze paskiepijo 55 proc. suaugusiųjų.

Nors JAV vakcinacijos kampanija iš pradžių buvo lėta, pavasarį tempai pagreitėjo.

Skiepijimo tempas balandžio viduryje pasiekė piką ir dabar lėtėja, kadangi jau pasiskiepijo dauguma tai norėjusių padaryti žmonių.

Tarnybos dabar susitelkia į žmones, kurie susidūrė su kliūtimis gaunant prieigą prie skiepo, bei tuos, kurie vis dar abejoja dėl skiepijimosi.

Remiantis organizacijos „Kaiser Family Foundation“ duomenimis, prieš vakcinas labiausiai nusistatę respublikoniškų pažiūrų žmonės, 29 proc. jų teigia niekuomet nesiskiepysiantys nuo COVID-19. Tuo metu skiepytis atsisako apie 5 proc. demokratų ir 9 proc. jokiai politinei partijai nepriklausančių žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių