Japonija kovai su terorizmu skirs 15,5 mln. dolerių

  • Teksto dydis:

Japonija antradienį paskelbė skirsianti 15,5 mln. JAV dolerių (13,6 mln. eurų) paramos vystymuisi projektams, kuriais siekiama sustiprinti kovą su terorizmu Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Šis sprendimas buvo priimtas po to, kai džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) neseniai nužudė du įkaitus japonus, kuriems buvo nupjautos galvos.

Užsienio reikalų ministras Fumio Kishida (Fumijas Kišida) sakė, kad šios lėšos bus skirtos sustiprinti kovos su terorizmu pajėgumus regionuose, kuriuose veikia IS ir kitos džihadistšų grupuotės.

Anksčiau šiais metais, dar prieš prasidedant įkaitų krizei, premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) paskelbė, kad Japonija skirs iš viso 200 mln. dolerių (175,3 mln. eurų) nekarinę pagalbą šalims, kovojančioms su „Islamo valstybės“ džihadistais, kontroliuojančiais dideles teritorijas Irake ir Sirijoje.

Užsienio reikalų viceministras Yasuhide Nakayama (Jasuhidė Nakajama) apie naują pagalbos paketą, kurio lėšos bus išmokėtos per tarptautines organizacijas, paskelbs ketvirtadienį per konferenciją Vašingtone, nurodė ministerija.

Japonija, kuriai iki pastarųjų dviejų įkaitų nužudymo kovotojai nekėlė tiesioginės grėsmės, tebėra sukrėsta tų incidentų ir peržiūri kovos su terorizmu priemones, ypač atsižvelgdama į artėjančią 2020 metų Tokijo olimpiadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių