NATO vadas: karių pratybos vyks nepaisant būgštavimų dėl koronaviruso

NATO rengs didelio masto karines pratybas, kuriose dalyvaus tūkstančiai karių, nepaisant būgštavimų dėl koronaviruso, trečiadienį pranešė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

29 nares turinti NATO šiemet yra suplanavusi daugiau kaip 20 pratybų, taip pat dalyvaus JAV vadovaujamose „Defender Europe 2020“, į kurias iš Jungtinių Valstijų į Europą bus atsiųsta 20 tūkst. karių.

J. Stoltenbergas nurodė, kad Aljansas rengia nenumatytų atvejų planus, jei viruso protrūkis taptų dar didesnis, bet bent jau kol kas pratybos turėtų vykti kaip planuota.

„Žinoma, stebime ir sekame situaciją labai atidžiai, nes potencialiai tai turėtų pasekmių ir NATO“, – sakė Aljanso vadovas interviu naujienų agentūrai AFP Zagrebe, kur vyksta Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimas.

„Pratybos neatšaukiamos, bet situacijai vystantis tai vertinsime. Esame pasirengę padidinti pastangas ir išplėsti priemones, kurias taikome“, – pridūrė jis.

Žinoma, stebime ir sekame situaciją labai atidžiai, nes potencialiai tai turėtų pasekmių ir NATO.

Italijoje, labiausiai nuo naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 protrūkio nukentėjusioje Europos šalyje, kur užfiksuota 2,5 tūkst. jos atvejų ir daugiau kaip 100 mirčių, šiuo metu vyksta NATO povandeninių laivų pratybos „Dynamic Manta“, kuriose dalyvauja 10 sąjungininkių.

Be to, sekmadienį ten prasideda penkias dienas truksiančios elektroninės kovos pratybos.

Pasak J. Stoltenbergo, apribotas NATO būstinės Briuselyje lankymas, o kariuomenių vadams duota patarimų, kaip apriboti viruso plitimą.

„Žinoma, turime veiklos tęstinumo planų, jei, pavyzdžiui, turėsime daug [koronaviruso] atvejų NATO valdymo struktūroje ar NATO būstinėje“, – pridūrė Aljanso vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Vietoj durnu pratybų reik armija siųsti sienų saugoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių