J. Kaczynskis: Lenkijos opozicijos protestas yra bandymas įvykdyti perversmą

  • Teksto dydis:

Lenkijos konservatyvios valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) antradienį kaip „bandymą įvykdyti perversmą“ pasmerkė opozicijos sėdimąjį streiką parlamente, sutrukdžiusį normaliai balsuoti dėl biudžeto.

Lenkijos opozicijos deputatai savo protestą pradėjo gruodžio 16 dieną ir planuoja jį tęsti bent iki sausio 11 dienos, kai turi prasidėti nauja parlamento sesija.

Kadangi protestuojanti opozicija užėmė pagrindinę posėdžių salę, parlamentas dėl kitų metų biudžeto turėjo balsuoti kitoje pastato dalyje.

Dėl šios priežasties opozicija pareiškė, kad biudžetas buvo patvirtintas neteisėtai, ir ėmė reikalauti surengti naują balsavimą.

„Turime vadinti daiktus tikraisiais jų vardais: tai bandymas įvykdyti perversmą“, – dešiniosios pakraipos savaitraščiui „wSieci“ sakė PiS lyderis J.Kaczynskis.

„Tai buvo rimtas bandymas jėga, nedemokratiškai paralyžiuoti vyriausybę“, – sakė jis.

„Tai buvo pagrįsta mintimi, kad mes negalėsime priimti biudžeto“, – teigė J.Kaczynskis ir apkaltino kai kurias žiniasklaidos grupes „tiesiogiai dalyvavus bandyme įvykdyti perversmą“.

Protestuotojai savo akciją pradėjo pasmerkdami tai, ką vadina antidemokratiškais vyriausybės veiksmais, tarp kurių yra žiniasklaidos suvaržymai ir prieštaringai vertinami pakeitimai Konstitucinio Teismo įstatymo pakeitimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

malačiai

malačiai portretas
lenkai, kai jų seimas patvirtino, kad ES įstatymai jiems negalios, jai prieštaraus Lekijos konstitucijai, tai ne mūsų veršių seimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių