J. Bidenas ketina aptarti su V. Putinu klausimą dėl Rusijoje veikiančių programišių

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nėra susijęs su jo šalyje veikiančia kibernetinių įsilaužėlių grupe, kurios ataka praeitą savaitę paralyžiavo vieno svarbaus Amerikos naftos produktų vamzdyno darbą, tačiau pridūrė ketinantis aptarti šią problemą per numatomą jųdviejų susitikimą.

Vašingtonas laikosi pozicijos, kad išpirkos reikalaujančiu virusu produktotiekio „Colonial“ valdymo sistemą užkrėtė Rusijoje įsikūrusi nusikalstama grupė „DarkSide“. Bendrovė „Colonial Pipeline Company“ iš Teksaso Meksikos įlankos pakrantės į tankiai apgyventą Rytų pakrantę 8 850 km ilgio vamzdynu pristato benziną ir reaktyvinius degalus, aptarnaudama 50 mln. vartotojų.

Paklaustas, ar Rusijos vyriausybei buvo žinoma apie šią ataką, J. Bidenas patylėjo ir atsakė: „Esu tikras, kad FTB (Federalinio tyrimų biuro) ataskaita perskaičiau teisingai – ir jie sako, kad jie nežinojo, jis [V. Putinas] nežinojo, vyriausybė nežinojo.“

„Pabrėžiu, netikime, kad Rusijos vyriausybė buvo susijusi su šia ataka. Tačiau turime tvirtą priežastį manyti, kad nusikaltėliai, kurie surengė šią ataką, gyvena Rusijoje. Ji surengta iš ten“, – patikslino JAV prezidentas.

J. Bidenas sakė, jo administracija „tiesiogiai bendravo su Rusija“ ir kad reikalingos tarptautinės normos, siekiant sugriežtinti tokių nusikalstamų grupių kontrolę.

„Numanau, kad tai bus viena iš temų, kurią aptarsiu su prezidentu Putinu“, – pridūrė jis.

Prognozuojama, kad pirmasis J. Bideno susitikimas su V. Putinu nuo amerikiečių prezidento kadencijos pradžios įvyks birželį per vizitą Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip matome JAV negeba v a l d y t i

kaip matome JAV negeba v a l d y t i  portretas
savo KIBERNETINĘ sistemą--prašys , kad PUTINAS p a m o k y t ų, nes daug metų, kaip JAV ;- iš didelio RAŠTO-- išėjo iš KRAŠTO ir tapo n e r a š t i n g i , NEGEBA apsaugoti tai ką s u k ū r ė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių