J. Bidenas ir Nyderlandų premjeras „Twitter“ pašmaikštavo amžinojo futbolo klausimo tema

Šį savaitgalį vykusių pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynių tarp JAV ir Nyderlandų fone buvo pasitelktas abiejų šalių lyderių sąmojis diskutuojant futbolo tema.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Riutė) socialiniame tinkle „Twitter“ įsivėlė į linksmą diskusiją dėl amžino klausimo, ar futbolas yra „soccer“ (kaip jį vadina amerikiečiai), ar „football“.

„Tai vadinama futbolu“, – sakė J. Bidenas tviteryje paskelbtame vaizdo įraše, kuriame palinkėjo JAV komandai sėkmės prieš šeštadienį Dohos tarptautiniame stadione „Khalifa“ vykusias aštuntfinalio rungtynes su olandais.

Tačiau Nyderlandai nutraukė JAV svajonę apie pasaulio futbolo čempionato taurę ir nugalėję varžovus rezultatu 3:1 pateko į ketvirtfinalį.

M. Rutte greitai sureagavo į J. Bideno tviterio žinutę.

„Atleisk Joe, futbolas nugalėjo“, – parašė jis ir pridėjo mirktelėjimo šypsenėlę.

J. Bidenas atsakė sekmadienio rytą.

„Griežtai kalbant, ar tai neturėtų būti „voetbal“?“ – atsakė jis, vartodamas olandišką žodį, reiškiantį futbolą.

„Juokas juokais: sveikinimai tavo komandai ir šaliai, Markai. Atsakomoji dvikova Naujojoje Zelandijoje“, – pridūrė JAV prezidentas.

2019 metų pasaulio čempionatą laimėjusi JAV moterų rinktinė kitais metais Naujojoje Zelandijoje vyksiančiame turnyre gali susitikti su Nyderlandų komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių