J. Bidenas derybose su Xi Jinpingu sieks nustatyti „raudonąsias linijas“

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas sekmadienį pareiškė sieksiąs nustatyti „raudonąsias linijas“ įtemptuose JAV santykiuose su Pekinu, kai surengs svarbias derybas su Kinijos vadovu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu).

J. Bidenas sakė, kad į pirmadienio susitikimą Indonezijoje vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių renginio kuluaruose eina sustiprėjęs po netikėtos Demokratų partijos sėkmės kadencijos vidurio rinkimuose, kuriuose buvo prognozuota, kad jie smarkiai pralaimės.

Vašingtonas ir Pekinas nesutaria dėl įvairių klausimų – nuo prekybos iki žmogaus teisių Kinijos Sindziango regione ir autonomiją turinčios Taivano salos statuso. J. Bidenas teigė, kad tikisi nuoširdžių derybų su Xi Jinpingu.

„Aš pažįstu Xi Jinpingą, jis pažįsta mane“, – pridūrė jis, sakydamas, kad jie visada „atvirai diskutavo“.

Nesusipratimų turime labai nedaug. Tiesiog turime išsiaiškinti, kokios yra raudonosios linijos.

Abu vyrai pažįstami daugiau nei dešimtmetį, nuo tada, kai J. Bidenas ėjo viceprezidento pareigas, tačiau pirmadienį jie pirmą kartą susitiks akis į akį eidami savo dabartines pareigas.

„Nesusipratimų turime labai nedaug. Tiesiog turime išsiaiškinti, kokios yra raudonosios linijos“, – sakė jis.

Baltųjų rūmų pareigūnai teigia, kad J. Bidenas primygtinai ragins Kiniją pasinaudoti savo įtaka ir pažaboti Šiaurės Korėją po to, kai dėl rekordinės raketų bandymų serijos kilo nuogąstavimų, kad atsiskyrėliškas režimas netrukus atliks septintąjį branduolinį bandymą.

Pernakt J. Bideną įkvėpė žinia, kad dėl Catherine Cortez Masto (Ketrin Kortes Masto) pergalės Nevadoje demokratai išlaikė faktinę daugumą JAV Senate.

„Žinau, kad ateisiu stipresnis“, – sakė jis apie kadencijos vidurio rinkimų įtaką jo deryboms su Xi Jinpingu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BAIDENAS JAU NESIORENTUOJA

BAIDENAS JAU NESIORENTUOJA portretas
Kuriame šimtmetyje jis gyvena. Neseniai gėdingai, po 20 metų okupacijos, pabėgo iš Afganistano, o jau imasi braižyti raudonas linijas Kinijai...Amerikoje klounada tęsiasi...Kaip sunku jiems suprasti, kad jų dainelė jau sugiedota.

newmore

newmore portretas
Ką čia komentuoti, ir taip viskas aišku... Nebent tai, kad Xi JInping iš tiesų reikia tarti Ši Džinping. Plg. Xiaomi Šiaumi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių