J. Assange'ui bus paskirta bausmė dėl paleidimo už užstatą sąlygų pažeidimo

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės teismas trečiadienį ketina paskirti bausmę Julianui Assange'ui (Džulianui Asandžui), pažeidusiam sąlygas dėl paleidimo už užstatą, pranešė jo įkurtas vyriausybių paslaptis viešinantis tinklalapis „WikiLeaks“ ir vienas teismo pareigūnas.

Dėl šio pažeidimo J. Assange'ui gresia vienų metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau teisėjai gali atsižvelgti į laiką, kurį jis jau išbuvo areštinėje.

Anksčiau šį mėnesį suimtas 47 metų australas, septynerius metus gyvenęs Ekvadoro ambasadoje Londone, turės pasirodyti Sadarko rajono karališkojo teismo posėdyje, nurodė minėtas pareigūnas.

J. Assange'as 2012 metais pasiprašė prieglobsčio diplomatinėje atstovybėje siekdamas išvengti ekstradicijos į Švediją, kur jis kaltinamas išžaginimu. Vyriškis buvo areštuotas balandžio 11 dieną, Kitui nusprendus nebeteikti jam prieglobsčio.

„WikiLeaks“ yra paviešinęs daugybę JAV karinių paslapčių, turtingųjų mokesčių vengimo schemų ir kitos kompromituojančios informacijos.

Tinklapio įkūrėjas taip pat ieškomas Jungtinėse Valstijose dėl įsilaužimo į Pentagono tinklus. Ketvirtadienį numatytas pirmas teismo posėdis, per kurį bus nagrinėjamos galimybės išduoti australą, tačiau šis procesas gali užtrukti ne vieną mėnesį ar net kelerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
kapitalistbiurokratas mazai paeme ir nepasidalino tai chebra kersijs nebutu kapitalistai ir dar monarhai.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių