J. Assange'as neskųs Britanijos teismo sprendimo įkalinti jį 50 savaičių

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as (Džulianas Assange'as) atšaukė anksčiau pateiktą skundą dėl Didžiosios Britanijos teismo sprendimo skirti jam 50 savaičių laisvės atėmimo bausmę, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra AP.

Ateinančią savaitę turėjęs prasidėti apeliacijos nagrinėjimas dabar atšauktas, AP sakė teismo atstovai. Naujienų agentūra nenurodė tokio sprendimo priežasties.

Balandį Ekvadoro valdžia leido britų policijai įeiti į ambasadą, kur „WikiLeaks“ įkūrėjas slapstėsi apie septynerius metus, ir jį suimti.

Gegužės pradžioje Jungtinės Karalystės teismas skyrė australui 50 savaičių laisvės atėmimo bausmę dėl paleidimo už užstatą sąlygų pažeidimo.

Birželį JK Aukščiausiasis Teismas nutarė, kad kitų metų vasarį bus sprendžiama, ar išduoti J. Assange'ą JAV, kur jis kaltinamas susimokius su buvusia „WikiLeaks“ informatore Chelsea Manning (Čelsi Maning) pavogti ir paskelbti tūkstančius įslaptintų arba konfidencialių karinių ir diplomatinių dokumentų. Iki to laiko J. Assange'as dar nebus paleistas iš kalėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių