Izraelio premjeras bus apklausiamas dėl įtarimų korupcija

  • Teksto dydis:

Izraelio policija ketina apklausti šalies premjerą Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) dėl įtarimų korupcija, praneša šalies žiniasklaida.

Pirmadienį prieš atvykstant policijos tyrėjams priešais vyriausybės vadovo rezidenciją buvo pastatyta juoda širma, kad žurnalistai negalėtų jų nufilmuoti.

B. Netanyahu neigia, jo žodžiais, „nepagrįstus“ žiniasklaidos pranešimus, esą jis gavo dovanų iš dviejų verslininkų.

Izraelio Antrasis televizijos kanalas pranešė, kad B. Netanyahu gavo dovanų iš verslininkų Izraelyje ir užsienyje.

Pasak televizijos, premjeras yra pagrindinis įtariamasis ir kitame tyrime, kuriame taip pat figūruoja jo šeimos nariai. Kriminalinis tyrimas dėl šių įtarimų gali būti pradėtas jau kitą savaitę.

Vienas opozicijai priklausantis parlamentaras taip pat siekia, kad būtų atliktas tyrimas dėl įtarimų, jog rėmėjai pažeisdami tvarką pervedė lėšų B. Netanyahu asmeniniam naudojimui.

„Nešvęskit anksčiau laiko“

Izraelio ministras pirmadienį, prieš policijos apklausą tiriant kyšininkavimo bylą, paneigė padaręs ką nors bloga ir liepė savo politiniams oponentams nešvęsti anksčiau laiko.

„Girdime visus žiniasklaidos pranešimus. Matome ir girdime tą pakilią nuotaiką ir atmosferą televizijos studijose bei opozicijos koridoriuose“, – sakė jis savo partijos „Likud“ įstatymų leidėjams, kaip matoma jo paskyroje „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše.

„Noriu jiems pasakyti, kad dar nešvęstų. Neskubėkit. Sakau jums ir kartoju: nieko neįvyks, nes nieko nėra. Jūs toliau pūsite oro balionus, o mes ir toliau vadovausime Izraelio valstybei“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių