Italijos premjeras ragina spartinti vakcinacijos procesą ES

Italijos premjeras Mario Draghi Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen trečiadienį pasakė, kad bendrija turėtų sparčiau vykdyti prieš koronaviruso pandemiją nukreiptus procesus, ypač vakcinavimo kampaniją, pranešė šalies ministrų kabinetas.

M. Draghi su U. von der Leyen kalbėjosi telefonu. Italijos premjeras pabrėžė, kad „pagrindinis prioritetas yra spartesnis Europos sveikatos apsaugos pareigūnų atsakas į COVID-19, ypač spartesnis skiepijimas“, teigiama pranešime.

EK pirmininkė savo ruožtu tviterio paskyroje parašė, kad „džiaugėsi šį vakarą galėjusi pasikalbėti su premjeru M. Draghi. Aptarėme bendradarbiavimą vakcinos gamybos ir skirstymo srityje“.

EK sulaukė nemažai bendrijos valstybių narių kritikos dėl uždelsto vakcinacijos nuo COVID-19 proceso pradėjimo.

Vis dėlto, praėjusią savaitę U. von der Leyen patikino, kad dėl tikslo iki vasaros galo paskiepyti beveik tris ketvirtadalius suaugusių žmonių įgyvendinimo Europos Sąjunga (ES) yra „tikrai užtikrinta“.

M. Draghi ir U. von der Leyen taip pat aptarė „pasirengimą Italijos atsigavimo plano vykdymui“, – teigė EK pirmininkė.

Italija, trečioji pagal dydį eurozonos ekonomika, sulauks daugiau nei 200 mlrd. eurų ES paramos. Iki balandžio 30 d. Italija Briuseliui turi pristatyti išlaidų planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul jis pasikaria

tegul jis pasikaria portretas
susirūpino mat.nebėra kaip arabų ir negrų su itališkais pasais grusti gilyn į europą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių