Italijoje siautėja senukai žudikai

Pavydas, pykčio priepuoliai, muštynės… Italijoje pagausėjo atvejų, kai senyvo amžiaus žmonės žudo savo žmonas ir meilužes.

Nudūrė buvusią draugę

Bet kokio amžiaus grupėje būna vyrų, kurie apimti neapykantos gali nužudyti moterį. Tokių yra ir tarp senyvo amžiaus žmonių, ir jų, kaip įsitikino italai, gana daug.

Neseniai Palerme 69 metų pensininkas Emanuele Guaresi bandė nužudyti žmoną plaktuku, bet nesėkmingai. Tą pačią dieną 66 metų moteriškei iš Merano pasisekė mažiau. Jos buvęs vaikinas, 32 metų tunisietis Aouichaoui Boubakeras, nudūrė ją peiliu.

Pastaraisiais mėnesiais panašių istorijų, kuriose figūruoja septintą, aštuntą ir net devintą dešimtį einantys žmonės, Italijoje pastebimai padaugėjo.

Žmogžudystės iš aistros

Mažame Kampedžinės miestelyje 71 metų Sandro Rizzi nušovė 42 metų ukrainietę slaugytoją, kuri nesileido merginama, ir pristatymo tarnybos darbuotoją, kuris suko apie ją sparną.

Kuneo mieste 76 metų Vittorio Ninotto uždusino šešeriais metais vyresnę žmoną, kuri kaltino jį dėl romano su kambarių tvarkytoja. Vyrui įgriso nuolatiniai priekaištai, ir jis moterį nužudė.

Čivitakvanoje 82 metų Firminio Di Sano griebė šautuvą ir šovė į 69 metų vyriškį, kuris dažnai plepėdavo su jo žmona. Laimė, šis liko gyvas.

Amžius – nebesvarbus

„Motyvai, tokie kaip pavydas ir dominavimas, su amžiumi nesikeičia, – blogėjančią statistiką komentavo Romos kriminalistė psichologė Margherita Carlini. – Nuomonė, kad vyresni žmonės išmintingesni ir nepasiduoda aistroms, yra tiesiog romantinė idėja. Be to, mes išgyvename staigias kultūrines permainas, kurios iš pamatų keičia porų santykius. Amžius tampa nebesvarbus.“

Moterys dabar geriau žino savo teises ir gali pasakyti „ne“.

„Neseniai teko susidurti su byla, kurioje 82 metų moteris pavargo nuo vyro smurtavimo ir pasiprašė į prieglaudą, skirtą moterims, patyrusioms smurtą. Jos vaikai nenorėjo rinktis, motina ar tėvas, bet ji pasirinkimo neturėjo“, – pasakojo M.Carlini.

Psichologė farmakologinį vyrų smurtinio elgesio paaiškinimą: „Viagros“ išpopuliarėjimas prisidėjo prie to, kad vyresni vyrai pasijuto stipresni ir galingesni. Dabar jie mergina moteris, tinkančias jiems į dukras. Kartais dėl meilės, kartais tam, kad pasijustų jaunesni ir parodytų sau bei kitiems, kad gali konkuruoti su jaunais vyrais."

Daugėja skyrybų

Tokios istorijos kartais baigiasi tragedijomis. Sirakūzuose 36 metų vyriškis kastravo 80-metį pensininką, kuris bandė nuvilioti jo merginą. Senukas mirtinai nukraujavo.

Bet dažniau senyvo amžiaus porų ginčai baigiasi skyrybomis, kurių pastaruoju metu taip pat daugėja.

„Santykiai keičiasi, ir netgi subrendusios poros nori pasimėgauti viengungišku gyvenimu, – sakė šeimos advokatė Francesca Zanasi. – Kai vyras pasiekia pensinį amžių, jis gali pakeisti pusiausvyrą ir sužlugdyti santykius, kurie iki šiol atrodė stabilūs. Panašiai nutinka tuo gyvenimo laikotarpiu, kai vaikai palieka namus.“


Šiame straipsnyje: nusikaltimaiaistramuštynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių