Ispanijos premjeras: jokios nepriklausomybės Katalonijai

  • Teksto dydis:

Nebus jokios Katalonijos nepriklausomybės ar referendumo šiuo klausimu, jeigu socialistai sugrįš į valdžią, sekmadienį savo rėmėjams pareiškė Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas).

„Ne yra ne, – per Socialistų partijos susirinkimą Saragosoje, surengtą prieš balandžio 28 d. vyksiančius parlamento rinkimus, pareiškė P. Sanchezas. – Jeigu bus suformuota socialistų vyriausybė, nebus jokios nepriklausomybės Katalonijoje, nebus jokio referendumo dėl nepriklausomybės ir Ispanijos Konstitucija nebus pažeista Katalonijoje. To nebus.“

Tai Ispanijos vyriausybės vadovas pareiškė po to, kai socialistų lyderis Katalonijoje Miquelis Iceta (Migelis Iseta) viename interviu laikraščiui pareiškė, kad 65 proc. katalonų nori nepriklausomybės ir kad „demokratija privalo rasti mechanizmą tai įgalinti“.

Tokios kovo pabaigoje vienam baskų laikraščiui išsakytos mintys susilaukė didžiulės dešiniojo sparno opozicinės Liaudies partijos kritikos ir paskatino kalbas, kad P. Sanchezas esą ruošiasi sudaryti paktą su Katalonijos separatistais.

Šiuo metu dvylika Katalonijos lyderių yra Madride teisiame dėl referendumo dėl Katalonijos nepriklausomybės surengimo 2017 metų spalio 1 d., nepaisant teismo draudimo tai daryti, o taip pat dėl Katalonijos nepriklausomybės deklaracijos paskelbimo.

Dauguma separatistų mano, kad jų lyderiai buvo pasodinti į kalėjimą dėl politinių priežasčių ir dėl to negali tikėtis sąžiningo teismo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadinasi --nebus jokios

vadinasi  --nebus  jokios portretas
socialistu partijos ispanijoj ....o Katolonai atgaus nepriklausomybe ..

Anonimas

Anonimas portretas
Tikėsimės, Islandija pirmoji pripažins Katalonijos nepriklausomybę, o Lietuva padės katalonams išsivaduoti iš ispanų fašistų. Mes dar galime ir Landsbergį nukomandiruoti jiems į pagalbą, jis tuose reikaluose labai patyręs ir remia tautas, kovojančias už savo laisvę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių