Ispanijos policija Katalonijoje konfiskavo balsalapius, balsavimo dėžes

  • Teksto dydis:

Ispanijos policija ketvirtadienį konfiskavo daugiau nei 6 mln. balsalapių ir vokų bei šimtą balsavimo urnų Katalonijoje, kur sekmadienį planuojamas referendumas dėl regiono nepriklausomybės, pranešė šaltinis iš policijos.

„Guardia Civil“ (policijos pajėgos) konfiskavo 2,5 mln. balsalapių, 4 mln. vokų ir šimtą balsadėžių sandėlyje Igualadoje“, – teigė su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs šaltinis.

Madridui siekiant sužlugdyti planuojamą referendumą, policija pirmą kartą konfiskavo balsavimo urnas. Anksčiau ji jau yra pasisavinusi apie 10 mln. balsalapių.

Policijos šaltinis teigė, kad perimtos balsadėžės buvo skirtos „Barselonos futbolo klubo rinkimams“, tačiau situacijos nedetalizavo.

Klubo atstovas spaudai patvirtino, jog organizacija anksčiau naudojosi balsavimo urnomis, kai būdavo renkamas klubo prezidentas. Detaliau padėties nekomentavo ir jis.

Katalonija nepriklausomybės klausimu yra susiskaldžiusi, tačiau dauguma regiono žmonių mano, kad jis turi būti pagaliau išspręstas referendumu, rodo visuomenės nuomonės apklausos.

Ispanijos Konstitucinis Teismas teigia, kad planuojamas plebiscitas prieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Tačiau Katalonijos separatistų lyderis tikina, kad referendumas įvyks nepaisant visko.

„Mes galime sugrįžti ir atspausdinti balsalapius tiek kartų, kiek reikės, turime rinkėjų sąrašus, balsavimo urnas ir turėsime balsavimo stotis“, – naujienų agentūrai AFP sakė Katalonijos vyriausybėje už užsienio reikalus atsakantis Raulis Romeva.

Barselonoje susipins politika ir futbolas

Barselonoje sekmadienį susipins politika ir futbolas – Ispaniją norintiems palikti katalonams regiono sostinės futbolo klubas šią dieną taps daugiau nei sporto komanda.

Namų rungtynės prieš Gran Kanarijos „Las Palmas“ klubą sutaps su diena, kai Katalonijoje vyks referendumas dėl nepriklausomybės.

Ispanijos vyriausybė planuojamą plebiscitą siekia sustabdyti ir vadina jį neteisėtu.

Šis ginčas sukėlė įtampą tarp Vyriausybė bei ambicingos ir klestinčios Katalonijos – Barselonos stadionas „Camp Nou“ čia nebus išimitis.

„Tai nebus įprasta diena, tai bus istorinė diena visai šaliai, tačiau į futbolo mačą žiūrėsime kaip į bet kurį kitą, – sakė Barselonos klubo viceprezidentas Jordi Cardoneras (Žordi Kardoneras). – Ant mūsų marškinėlių ir mūsų širdyse toliau bus Katalonijos vėliava (raudona ir geltona)“.

Didžiausias Europoje, 100 tūkst. žmonių talpinantis „Camp Nou“ pastaraisiais metais tapo nuo Ispanijos norinčių atsiskirti nacionalistų mitingų vieta.

Ispanijos karalius Felipe VI (Filipas VI) buvo nušvilptas šiame stadione per 2015 metų Ispanijos taurės finalą, o sekmadienį skanduotės už nepriklausomybę čia tikriausiai skambės taip garsiai, kaip niekada anksčiau.

Stebėdamas įtemptą atmosferą, futbolo klubas paragino žmones nurimti ir leisti stadione toliau karaliauti sportui, o ne politikai.

„Mes nesijaučiame nepatogiai dėl rungtynių datos. Tai svarbi diena Katalonijai ir „Barsos“ interesai turi sutapti su daugumos katalonų interesais, – teigė J.Cardoneras. – Manau, kad kiekvienas mūsų komandos narys ir aistruolis gali reikštis, kaip nori, tačiau mes prašome jų tai daryti pagarbiai. Mes susitelkę ties varžybomis. Visi norime laimėti rungtynes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
ES Parlamentas bendrauja tik su teiseta ir demokratiska Madrido valdzia,o ne su separatistais.

Vika

Vika portretas
Nieko sau demokratija! Juk Ispanija ES nare,kuri turi laikytis demokratijos principu. Ir cia matome,kokia ten "demokratija". Katalonija nori nepriklausomybes,o jie jega bando tai sustabdyti. Idomu,kur ziuri ES Parlamentas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių