Ispanijos bedarbių šeimoms – nemokamos atostogos

Krizės spaudžiamoje Ispanijoje – dar vienas solidarumo gestas. Šalies kempingų savininkai jau trečius metus nemokamai atostogauti vasarą priima darbo neturinčias šeimas.

„Linksmojo vasarnamio“ projekte dalyvauja penkiasdešimt kempingų. Viename iš jų nemokamai Kati ir du jos vaikai. Kati šeima – viena iš dviejų  milijonų, kurias Ispanijos statistikos institutas laiko bedarbėmis. Nė vienas šeimos narys joje neturi darbo.

Tokios šeimos, jei augina bent vieną mažesnį nei keturiolikos metų vaiką, gali kreiptis į „Linksmojo vasarnamio“ kempingus dėl atostogų.

Kempingai bedarbes šeimas kviečia atostogauti keturias dienas nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio, išskyrus rugpjūtį.

„Padedame į keblią padėtį patekusioms šeimoms, bet svarbiausia, dovanojame vaikams atostogas – su baseinu, žaidimų aikštele. Ten jie gali susipažinti vieni su kitais“, – sako Isaacas Lopezas, kempingo „Arco Iris“ darbuotojas.

Kai išsenka bedarbių išmokos, darbą praradusios šeimos Ispanijoje turi verstis už keturis šimtus eurų per mėnesį.

„Linksmojo vasarnamio“ projektas prasidėjo du tūkstančiai vienuoliktaisiais. Jame dalyvaujantys kempingų savininkai sako, kad duris į bėdą pakliuvusioms šeimoms laikys atvertas tol, kol baigsis krizė ir sumažės nedarbas. Kol kas jis – per dvidešimt šešis procentus.


Šiame straipsnyje: Ispanijaatostogosbedarbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių