Indijoje genties vyresnieji įsakė vyrams žaginti vieną moterį

Indijos policija areštavo 13 žmonių dėl 20 metų moters grupinio išžaginimo, kuriam įsakymą esą davė genties vyresnieji, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

Moteris antradienį buvo užpulta atokiame kaime Vakarų Bengalijos valstijoje. Ta netekėjusi moteris iš santalų genčių grupės buvo įtarta santykiais su musulmonu iš kaimyninio kaimo.

Vyresnieji, kurie sudaro neoficialią kaimo tarybą, iš pradžių moters šeimai skyrė 25 tūkst. rupijų (400 dolerių) baudą, bet šeima jos negalėjo sumokėti, sakė rajono policijos vyresnysis inspektorius C.Sudhakaras.

„Mergina buvo daugelio vyrų išžaginta už tai, kad turėjo romaną su jaunuoliu iš kitos bendruomenės ir nesumokėjo baudos, kurią skyrė kaimo taryba“, - sakė jis.

„Visi 13 vyrų, tarp jų – kaimo tarybos pirmininkas, kurie buvo nurodyti skunde policijai, buvo areštuoti“, - sakė C.Sudhakaras.

Genčių ar kastų pagrindu sudaromos kaimų vyresniųjų tarybos turi didžiulę įtaką žmonių gyvenimui kaimo vietovėse, ypač – Šiaurės Indijoje, ir dažnai skelbia bausmes už moralinius bei kitus įsivaizduojamus pažeidimus.


Šiame straipsnyje: grupinis išžaginimasIndija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių