Ilgėja sąrašas oro linijų, vengsiančių Irano ir Irako oro erdvių

Ilgėja sąrašas oro linijų, kurios paskelbė vengsiančios Irano ir Irako oro erdvių dėl Artimuosiuose Rytuose kilusios įtampos, informuoja CNBC.

Į sąrašą įtraukiamos tokios oro linijos, kaip „Singapore Airlines“, „China Airlines“ ir „Malaysia Airlines“. Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad Dubajuje įsikūrusios oro linijos „Emirates“ ir „flydubai“ nutraukia visus trečiadienį turėjusius vykti skrydžius į Bagdadą.

„Atidžiai stebime situaciją ir artimai bendradarbiaujame su atitinkamomis institucijomis dėl skrydžių operacijų. Jei prireiks, vykdysime tolimesnius oro linijų veiklos pokyčius“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė oro linijų „Emirates“ atstovai.

Tokių pranešimų iš įvairių oro linijų sulaukta įvykus Irano atakoms prieš keletą Irako bazių, kuriose buvo dislokuota JAV karių.

Teheranas vykdo šias atakas kaip atsaką į praėjusį penktadienį įvykusią JAV ataką, kurios metu žuvo Irano generolas Qasemas Soleimani. Po jo žūties Artimuosiuose Rytuose pakilo įtampa, Iranas pagrasino kerštu.

Pranešime, skirtame kanalui CNBC, „Singapore Airlines“ (SIA) sakė, kad „dėl naujausių įvykių regione, visi į Europą atvykstantys SIA skrydžiai yra nukreipiami toliau nuo Irano oro erdvės“.

Taivano oro linijos „China Airlines“ ir „EVA Air“, Malaizijos „Malaysia Air“ bei Australijos „Qantas“ taip pat pranešė dėl regioninės įtampos neskrisiančios virš Irano ir Irako.

Netrukus po atakų, JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA) paskelbė visoms Jungtinėse Valstijose registruotoms oro linijoms uždraudusi skraidyti oro erdvėje virš Persijos ir Omano įlankų.

Apie maršrutų pakeitimus paskelbė ir Kanados oro linijos „Transport Canada“ ir „Air Canada“.

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad virš Irano ir Irako teritorijų laikinai neskris Prancūzijos „Air France“ ir Vokietijos „Lufthansa“ oro linijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasimokė iš Malaizijos oro linijų, kad pavojinga skraidyti virš karo židinio. Nes gali atlėkti raketą, kuriai vienodai rodo ką numušti- bombonešį ar Boeingą. Ypač jei specialiai paleisti ten keleivinį lėktuvą iš karto po bombonešių antskrydžio....

Anonimas

Anonimas portretas
Tas salis reikia apeiti 100 kilometru. Tai blogio zidinys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių