Į Ispaniją grįžo katalonų separatistų lyderis C. Puigdemont‘as

  • Teksto dydis:

Po beveik septynerių egzilyje praleistų metų į Ispaniją grįžo Katalonijos separatistų lyderis Carlesas Puigdemont‘as.

Jis, lydimas savo partijos politikų, pasirodė Barselonoje ir kalbėjo šalininkams. „Jie persekioja mus septynerius metus vien už tai, kad norėjome suteikti katalonams balsą“, – sakė 61-erių C. Puigdemont‘as. Jam gresia sulaikymas, nes teisėsauga dėl kaltinimų piktnaudžiavimu valstybės lėšomis nėra atšaukusi jo arešto orderio. Anot žiniasklaidos, C. Puigdemont‘as atmetė policijos pasiūlymą dėl sutarto ir diskretiško sulaikymo.

C. Puigdemont‘as siekia dalyvauti Katalonijos parlamento posėdyje ketvirtadienį, kuriame socialistas Salvadoras Illa turėtų būti išrinktas naujuoju regiono vadovu. S. Illa būtų pirmasis Katalonijos vadovas per ilgą laiką, kuris priešinasi regiono atsiskyrimui nuo Ispanijos.

S. Illos partija laimėjo gegužę vykusius pirmalaikius rinkimus, tačiau jai reikalinga kairiosios separatistinės partijos ERC parama. Šią ji užsitikrino padariusi nuolaidų finansų klausimais ir dėl katalonų kalbos skatinimo.

C. Puigdemont'as vadovavo Katalonijos regioninei vyriausybei 2017 m., kai ji surengė neteisėtą referendumą dėl atsiskyrimo. Buvo paskelbta nepriklausomybės deklaracija, bet ji gyvavo trumpai, kol įsikišo Madridas. Netrukus C. Puigdemont'as pabėgo į užsienį, kad išvengtų baudžiamojo persekiojimo.

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas liepos 1 d. nusprendė, kad anksčiau šiais metais įsigaliojęs Katalonijos separatistų amnestijos įstatymas jam nebus visiškai taikomas.


Šiame straipsnyje: IspanijaKatalonijaseparatizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ispanijoj fašizmas po Franko niekur neišnyko.

sėkmės LYDERIUI !!! -

sėkmės  LYDERIUI  !!! - portretas
iškovoti KATALONIJOS nepriklausomybę - atsikratant šimtmečius dominuojančių ISPANIJOS v e l t ė d ž i ų.

Cha

Cha portretas
Riturnino iš egzilio, ar ne , Rasyte ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių