„Gazprom“: tiekimas dujotiekiu „Nord Stream“ visiškai sustabdytas

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ penktadienį paskelbė, kad visiškai sustabdytas tiekimas dujotiekiu „Nord Stream“, nes dujotiekį esą reikia toliau remontuoti.

Atliekant vienintelės dar veikusios „Nord Stream“ turbinos techninės priežiūros darbus aptikta gedimų ir jų nepašalinus dujotiekis neveiks, pranešė „Gazprom“.

„Kol bus šalinami įrangos gedimai, dujų tiekimas „Nord Stream“ dujotiekiu bus visiškai sustabdytas“, – pabrėžiama kompanijos pranešime.

Kremlius anksčiau penktadienį įspėjo, kad dujotiekis „Nord Stream“, kuriuo Europai tiekiamos rusiškos dujos, ateityje gali susidurti su techninėmis problemomis po šiuo metu vykdomų techninės priežiūros darbų.

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ trečiadienį trims dienoms sustabdė dujų tiekimą Vokietijai vamzdynu „Nord Stream 1“, kad atliktų techninės priežiūros darbus, dar labiau padidindama įtampą sąmyšio apimtoje Europos elektros rinkoje.

Tiekimas Baltijos jūros dugnu nutiestu vamzdynu turėjo atsinaujinti šeštadienį.

Vakarų šalims paskelbus ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą, Maskva sumažino arba sustabdė dujų srautus įvairioms Europos valstybėms, todėl energijos kainos šoktelėjo į viršų.

Maskva teigia, kad priversta riboti tiekimą „Nord Stream“ dėl ES įvestų sankcijų, esą neleidžiančių Rusijai atgauti Kanadoje remontuotos „Siemens“ turbinos, reikalingos, kad veiktų dujotiekis.

Vokietija, kur šiuo metu yra ši turbina, sako, kad Rusija pati blokuoja svarbios įrangos grąžinimo procesą.

Anksčiau penktadienį Kremlius perspėjo, kad dėl atsarginių dalių trūkumo kyla pavojus, kad ateityje gali būti sunku eksploatuoti „Nord Stream“.

„Techninių rezervų nėra, veikia tik viena turbina“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Taigi, kyla pavojus visos sistemos patikimumui“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad tokia padėtis susiklostė ne dėl „Gazprom“ kaltės.

Rusų energetikos milžinės pranešimas apie „Nord Stream“ išjungimą paskelbtas tą pačią dieną, kai Didžiojo septyneto (G-7) šalys pareiškė, kad artimiausiu metu sieks skubiai nustatyti rusiškos naftos kainų viršutinę ribą. Tokiu būdu Vakarai mėgins atimti iš Kremliaus svarbų karo finansavimo šaltinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkaip man

Kažkaip man portretas
logika nesueina. Europa iškilmingai paskelbė sankcijas tame tarpe ir dujoms o dabar per Euronews girdžiu kad ta pati Europa jau giliai piktinasi kam ruskis uždarė duju ,,patoką" eiliniam texpatikrinimui? Ir vadina kad čia ruskiu tyčinis veiksmas! O pagal viską to patoko'',,jau seniai patys turėjo atsisakyt sankcijų paskelbtimo dieną..,,Pats muša - pats rėkia". Europa šiuo atveju panaši į būtent toiki išprotėjusiį dbilloidą kuris nesusivokia nei ką daro, nei kaip iš tikrųjų reikia elgtis, nei ko jis pats nori:D

Anonimas

Anonimas portretas
ES labai patenkintos. Pagaliau issilaisvino nuo rusisku teroristiniu duju. 2022/09/03 ieis i ES istorija kaip didziausia pergale uz demokratija. Sveskime broliai ir seserys, linksminkimes, gerkim ir dainuokim .....

> Pirmam Pagaliau ...

>  Pirmam  Pagaliau ... portretas
Tu visiškas Kvaiša. Apsoliutus Nulis. Esi Debilas ...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių