G20 lyderiai – už „lygiateisišką“ prieigą prie koronaviruso vakcinos

G20 valstybių grupės lyderiai įsipareigojo siekti visų pasaulio valstybių aprūpinimo nuo viruso SARS-CoV-2 sukeliamos ligos COVID-19 vakcinomis bei vaistais, formuoti „subalansuotą pokovidinę pasaulio tvarką“, teigiama jų virtualaus susitikimo baigiamajame rašte.

„Mes skyrėme daug pastangų ir sutelkėme išteklius, kad finansuotume saugių bei veiksmingų COVID-19 diagnozavimo ir gydymo sistemų, vakcinų kūrimą, gamybą ir platinimą. Sieksime užtikrinti, kad tai būtų lengvai prieinama visiems pasaulio gyventojams“, – skelbiama pranešime.

G20 susitikimo dalyviai pripažino, kad koronaviruso pandemija rimtai smogė pasaulio ekonomikai ir iš esmės paveikė pasaulio visuomenę.

Dokumente daugiausia dėmesio skiriama švietimo ir turizmo sferoms, atkreipiamas dėmesys į pandemijos smūgį turizmo sektoriui, taip pat į jos poveikį švietimo sektoriui – jaunosios kartui ugdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Bus kaip visada, vieni lygesni už kitus. Viskas bus paskirstyta kaip laukinėje gamtoje: reikia laikytis hierarchija. Jei esi stipresnis - turėsi viską, jei vasalas ir silpnas - kas liks. Tad čia neegzistuoja pasakos iš liberalios demokratijos pasaulio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių