G. Kasparovas: V. Putinas tikrai neketina sustoti Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Garsiausias Rusijos opozicionierius Garis Kasparovas išskirtiniame interviu laidos „KK2“ žurnalistams sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neketina sustoti Ukrainoje. Karas – būdas V. Putinui parodyti savo valdžią.

„Putinas pradės kokį nors naują konfliktą, naują hibridinį karą, todėl, kad tai jam tapo būdu parodyti savo valdžią. Aš manau, kad Putinas neišbraukia Baltarusijos aneksijos. Kai turi reikalą su Putino diktatūra, tai nėra klausimų, ar jie puls, klausimas – kada ir kur?“, – laidoje „KK2“ sakys G. Kasparovas.

Šachmatų legenda teigs, kad artimiausi Putino planai – Moldova ir Gruzija: „Aš manau, kad artimiausiu metu, jeigu imsis kokių nors veiksmų, tai bus imtasi Užkaukazėje ar Moldovoje.“

Kai turi reikalą su Putino diktatūra, tai nėra klausimų, ar jie puls, klausimas – kada ir kur?

2007-aisiais metais opozicinis judėjimas „Kitokia Rusija“ iškėlė G. Kasparovą kandidatu į prezidentus 2008-ųjų metų rinkimuose. Po kelių dienų G. Kasparovas buvo suimtas pačiame Maskvos centre, tuomet vyras areštinėje turėjo praleisti penkias paras.

„Šiaip sau aš iš Rusijos neišvažiuočiau, tai nutiko jau prieš trejus su puse metų. Po to, kai mane iškvietė į tardymą, tuo metu vyko tyrimas dėl daugelio politinių veiklų, susijusių su B. Nemcovo masinėmis demonstracijomis. Aš iki šiol gailiuosi, kad mes jo negalėjome įkalbėti pasekti mūsų pėdomis“, – pasakos G. Kasparovas.

Dabar G. Kasparvoas gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose: „Mano mama gyvena Maskvoje, bet aš suprantu, kad būdamas laisvas žmogus, gyvendamas Amerikoje, duodu daugiau naudos savo valstybei, todėl, kad mano balsas girdimas ir man pavyksta keisti visuomenės nuomonę Amerikoje ir Vakarų šalyse“, – „KK2“ laidoje sakys G. Kasparovas.

Visas išskirtinis interviu su G. Kasparovu – šiandien laidoje „KK2“, 19 val. 30 min. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ventus

Ventus portretas
Suskiui ir jo sebrams: Dirba Putkino komentatoriai,oi kaip dirba. Gaila man jusu, is tiesu :D

Kasparovas - puikus šachmatininkas

Kasparovas - puikus šachmatininkas portretas
Jis visada numato kelis priešininko, šiuo atveju Putino, ėjimus į priekį. Juo galima tikėti ir pasitikėti.

reikes

reikes portretas
toki parsidaveli kuris anksciau atstovavo sajungai perbego i kita puse ir kritikuoja rusus reikia grazinti alijevui jis tokiems atvejams turi savo stategija bet zydas lieka zydu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių