G. Eiffelio šeima sieks, kad olimpinių žiedų neliktų ant bokšto Paryžiuje

  • Teksto dydis:

 Eiffelio (Eifelio) bokšto kūrėjo palikuonys sako, kad kovos, jog ant bokšto nebūtų palikti olimpiniai žiedai, kaip planuoja Paryžiaus merė.

Legendinio inžinieriaus Gustavo Eiffelio (Gustavo Eifelio) šeima pareiškė, kad „prieštarauja bet kokiems pakeitimams, kurie neigiamai veikia pagarbą (jų protėvio) darbui“, ir pridūrė, kad jau konsultavosi su teisininkais dėl pakeitimų blokavimo.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (En Hidalgo) planuoja išsaugoti didžiulius olimpinius žiedus, kurie per Paryžiaus žaidynes buvo pritvirtinti prie bokšto, bent iki 2028 metų, kai kitos žaidynės vyks Los Andžele.

Tačiau palikuonys teigė, kad simbolis yra „spalvingas, didelio dydžio, iškilęs ties pagrindine alėja, kuria artėjama prie bokšto, ir stipriai išbalansuoja“ bokšto formą, „iš esmės pakeisdamas labai grynas paminklo formas“.

Žiedų išsaugojimas prieštarautų „Eiffelio bokšto, kuris per daugelį metų tapo Paryžiaus miesto ir net visos Prancūzijos simboliu visame pasaulyje, neutralumui ir reikšmei“, sakoma jų šeimos asociacijos AGDE sekmadienį paskelbtame pareiškime.

Jie siūlo, kad žiedai liktų tik iki „2024-ųjų pabaigos, tai yra iki olimpinių metų pabaigos“.

1889-aisiais Paryžiaus pasaulinės parodos proga baigtas statyti 330 m aukščio Eiffelio bokštas, kuris iš pradžių turėjo stovėti tik laikinai, priklauso Paryžiaus miestui.

Tai yra lankomiausias pasaulyje objektas, kaip skelbiama jo interneto svetainėje, kasmet pritraukiantis apie 7 mln. žmonių – maždaug tris ketvirtadalius iš jų iš užsienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių