„Facebook“ uždraus melagingas žinutes apie vakcinas nuo COVID-19

„Facebook“ ketvirtadienį pranešė įgyvendinsianti draudimą platformoje skelbti melagingas, visuomenės sveikatos ekspertų paneigtas žinutes apie vakcinas nuo COVID-19, informuoja „Reuters“.

Taip buvo išplėstos dabartinės „Facebook“ taisyklės prieš melagingą informaciją ir su pandemija susijusias sąmokslo teorijas. Socialinių tinklų bendrovės teigimu, platformoje pašalinama netiksli informacija apie koronavirusą, kuri kelia „neišvengiamos“ žalos riziką, ir taip pat pažymimos kaip netikslios ir mažinamas kitų melagingų žinučių, keliančių mažesnę riziką, platinimas.

„Facebook“ teigė, kad pasaulinės politikos pokyčių buvo imtasi kaip atsako į žinias, jog vakcinos nuo COVID-19 gali jau visai netrukus pasiekti pasaulio rinkas.

Dvi farmacijos bendrovės, „Pfizer“ ir „Moderna“, jau kreipėsi į JAV institucijas dėl skubaus leidimo naudoti jų sukurtas vakcinas. Didžioji Britanija trečiadienį patvirtino „Pfizer“ vakciną nuo COVID-19 plačiam naudojimui, taip aplenkdama likusį pasaulį.

Pandemijos metu socialiniuose tinkluose padaugėjo klaidingos informacijos apie vakcinas nuo COVID-19. Lapkritį paskelbtos ataskaitos, kurią parengė ne pelno siekianti organizacija „First Draft“, rezultatai parodė, kad 84 proc. reakcijų į su vakcinomis susijusį sąmokslo teorijų turinį buvo atlikta „Facebook“ ir platformos valdomame socialiniame tinkle „Instagram“.

„Facebook“ teigė šalinsianti paneigtą turinį apie vakcinas nuo COVID-19, pavyzdžiui, platformoje nebeliks žinučių apie tai, kad vakcinų saugumas esą yra testuojamas tam tikrose populiacijose be žmonių sutikimo.

„Tai galėtų apimti žinutes apie vakcinų saugumą, veiksmingumą, sudedamąsias dalis ar šalutinį poveikį. Pavyzdžiui, pašalinsime klaidingas žinutes, kuriose teigiama, kad vakcinose nuo COVID-19 yra mikroschemų“, – teigė bendrovė.

„Facebook“ nepatikslino, kada įsigalios atnaujinta politika, tačiau pripažino, kad jos įgyvendinti „pernakt nepavyks“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Bbd ant jusu snukiaslentes

Alio

Alio portretas
Ar tai nėra antikonstitucinis sprendimas? Jeigu ne- tai pirmyn! O jeigu taip, tai jis NEGALIOJANTIS!!!

Lt

Lt portretas
Dzin tas Facebook. Mirštantis portalas. Artėja laikas trinti lauk anketa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių