Estijos sostinėje vyko mitingas dėl teisės į tos pačios lyties asmenų santuokas

Sekmadienį Estijos Taline į mitingą susirinko keli šimtai žmonių, pasisakančių už tos paties lyties asmenų santuoką, taip reaguodami į vyriausybės planus referendumu įtvirtinti Konstitucijos nuostatą, kad santuoka yra tik vyro ir moters sąjunga.

„Visi suaugusieji, nepriklausomai nuo jų lyties, turėtų turėti teisę į santuoką. Tik vienos socialinės grupės teisių užtikrinimas yra pavojingas kelias, į kurį mes neleisime vesti mūsų šalies. Šiuolaikinėse valstybėse referendumai dėl mažumų teisių nėra rengiami“, – mitingo metu kalbėjo jaunimo organizacijos prie Estijos socialdemokratų partijos vienas vadovų Karla Aaronas Adsonas.

LGBT teisių gynėjų mitingas vyko šalyje įsiplieskus skandalui dėl vidaus reikalų ministro Marto Helmės homofobinių pareiškimų.

Praėjusią savaitę interviu Vokietijos visuomeninei transliuotojai „Deutsche Welle“ M. Helmė pareiškė, jog Estijos vyriausybė ketina surengti referendumą, kurio rezultatais remdamasi galėtų Konstitucijoje įtvirtinti nuostatą, kad santuoka yra tik vyro ir moters sąjunga, pabrėždamas, kad „valstybė negali išgyventi be vaikų ir be moralės“.

M. Helmė teigė esąs „nedraugiškas“ homoseksualų atžvilgiu ir patarė seksualinėms mažumoms „bėgti į Švediją“, „kur visi į juos žiūri mandagiau“.

Dėl to Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid šeštadienį pareiškė, kad „tokių pažiūrų ministras nėra tinkamas Estijos Respublikos vyriausybėje – Estijos žmonės nusipelno geresnio“.

„Šiandien aš tai aptariau su ministru pirmininku, išsakiau jam savo požiūrį“, – sakė Estijos prezidentė.

Premjeras Juri Ratas po pokalbio su K. Kaljulaid sakė, kad vidaus reikalų ministro pareigybės klausimas bus svarstomas kitos savaitės pradžioje koalicijos taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
pederastu daugeja

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Na, visas tas gyvenimo šou jau tapo įprastu, bet kaip jie gimdys vaikus/ Vogs, atiminės...? Dabar plačiai ,,kišamos" fotografijos, kai du vyrai supa mažylius...Kuo tai paaiškinama?

Anonimas

Anonimas portretas
O kada aš galėsiu prie altoriaus vesti savo ožką ? Kodėl zoofilai tokie nevieningi ? Gal mus irgi priimtų po po vaivorykštine vėliava ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių