Estijos prezidentė ragina nubausti kaltuosius dėl smurto Baltarusijoje

Atsakingieji už smurtą Baltarusijoje turi suvokti, jog esama galimybės, jog jiems teks stoti prieš Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą, bet kišimasis į šalies reikalus iš išorės yra nepriimtinas, pirmadienį pareiškė Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid.

„Labai svarbu, jog Minske sprendimus priimantys asmenys suprastų, kad Haga tikrai yra ne taip ir toli“, – pareiškė prezidentė transliuotojo ERR portalui.

Pasak jos, „kaltieji dėl smurto prieš baltarusių opoziciją privalo būti kaip įmanoma greičiau nubausti“.

K. Kaljulaid pabrėžė Baltijos šalių ir Lenkijos vaidmenį keliant klausimą dėl Baltarusijos Europos Sąjungoje, bet sakė, kad šalies likimą privalo spręsti pati tauta.

„Baltarusių tauta turi pati su tuo susitvarkyti. Kišimasis iš išorės neįmanomas ir netikslingas. Ir tai liečia tiek Rytus, tiek Vakarus“, – kalbėjo Estijos prezidentė.

Jos teigimu, Vakarų šalys jau pasimokė iš įvykių Sakartvele ir Ukrainoje.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Per demonstracijas buvo sulaikyti jau daugiau nei 10 tūkst. žmonių, keli asmenys žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Jankių šliurė...

Jo jo

Jo jo portretas
reikia baust. Kodel Batka neklausė Gitano ir nevykdė raginimo ,,perduot valdžią"?:D).

Med.

Med. portretas
Bausti reikia tokius kaip Cichonivska,ji su bendrais nori perimti valdzia Baltarusijoje. O tie vargseliai eiliniai piliečiai matomai už butelį pardave savo valstybę, prisigere turbūt eina i gatves ir sukaluoja ,negalvodami kas bus ir ar tai reikia.Grupuotei padeda siekti savo tikslų.Manau sulaikytųjų piliečių būseną turėtų įvertinti ,ar negirti ir ar nespsvaige nuo kitų medžiagų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių