ES vėl paragino Baltarusiją panaikinti mirties bausmę

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) paragino Baltarusiją panaikinti mirties bausmę.

„Raginame Baltarusiją žengti žingsnį mirties bausmės panaikinimo link. Vis didėjantis teisingumo ir teisinės valstybės vakuumas šalyje yra pakankama priežastis įvesti moratoriumą“, – sekmadienį pareiškė ES atstovybės prie Baltarusijos Respublikos vadovas Dirkas Schuebelis (Dirkas Šiubelis) atstovybės „Facebook“ paskyroje paskelbtame vaizdo įraše.

D. Schuebelis priminė, kad Baltarusija yra vienintelė šalis Europoje, kurioje taikoma mirties bausmė.

Pasak diplomato, „valdžia visada pranešdavo tik labai nedaug informacijos apie mirties bausmės vykdymą, tačiau pastaruoju metu ši procedūra dar labiau įslaptinta“.

„Pasaulis suformulavo tuziną svarių argumentų prieš mirties bausmę, todėl kartu su kankinimais ir vergove ji turi būti neatšaukiamai pašalinta iš visų visuomenių, įskaitant, žinoma, ir Baltarusijos teisingumo sistemą“, – kalbėjo D. Schuebelis.

Baltarusija išlieka vienintelė Europos ir NVS šalis, kurioje galioja mirties bausmė, kuri pagal Konstituciją naudojama kaip išskirtinė bausmė už ypač sunkius nusikaltimus. Teismo priimtas mirties bausmės nuosprendis įvykdomas sušaudant.

Paprastai nuteistųjų myriop artimieji nėra informuojami apie planuojamą mirties bausmės vykdymą ir jiems nesuteikiamas paskutinis susitikimas. Vadovaujantis Baltarusijos įstatymais, sušaudytųjų kūnai neperduodami artimiesiems laidoti, o apie jų palaidojimo vietą nepranešama.

Mirties bausmės taikymą Baltarusijoje smerkia ES, ESBO ir virtinė kitų tarptautinių organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ES kas ji tokia kad galėtų diktuoti visam pasauliui.Žudikam turi būti mirties bausmė.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kas vyksta nepriklausomoje valstybeje[Bialorusijoje] tai ju vidaus sprendimai,,O kad zmogzudziams jie skiria mirties nuosprendi,tai teisinga.

Palaukit,

Palaukit, portretas
Nenaikinkit, kol tarakonas nepadėtas į pavėsį. Po to galėsit panaikint.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių