ES stiprina pasirengimą „Brexit“ be sutarties

  • Teksto dydis:

Europos Komisija stiprina savo pasirengimą netvarkingam „Brexitui“ spalio pabaigoje.

Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris  trečiadienį tarsis su kolegomis dėl tolesnių priemonių, sakė ES atstovė. Didžiosios Britanijos išstojimas iš ES be sutarties esą yra reali galimybė, nors jos Briuselis ir nenori.

Komentuodama derybas tarp Londono ir Briuselio dėl britų norimų „Brexito“ sutarties pataisų, atstovė sakė, kad „procese yra pažangos“, nes sutarta dėl dažnesnių derybininkų susitikimų techniniu lygiu. Apie turinio pažangą esą bus paskelbta, kaip tik jos bus.

Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas, esant reikalui, nori išvesti savo šalį ES ir be sutarties. Parlamentarai Bendruomenių Rūmuose mėgins tam užkirsti kelią ir galbūt dar kartą atidėti „Brexitą“.

B. Johnsonas reikalauja išbraukti iš sutarties apsidraudžiamąją priemonę dėl sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos (backstop). ES atsisako keisti susitarimą, tačiau teigia, kad pasižiūrėtų konkrečius pasiūlymus dėl alternatyvų. Iki šiol pasiūlymai nėra žinomi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

 Kam  portretas
Reikalingas medinis euras,Anglai nenori tikro Svaro keist i medini eura, kiek kvailiu valstybių medinis euras subūrė į ratelį, kuris yra niekas ,tik protingu ieskojimas kvailiu, gudresni pamatė sąjungos " nauda" ir ją palieka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių