E. Macronas: olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija privertė Prancūziją didžiuotis

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šeštadienį pagyrė 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją ir pareiškė, kad drąsus renginys Senos upėje privertė Prancūziją nepaprastai didžiuotis.

E. Macronas, kuris ilgą laiką gynė idėją pirmą kartą surengti vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją ne stadione, pasveikino Prancūzijos saugumo pajėgas, užtikrinusias, kad ji įvyktų.

„Prieš septynerius metus visi mums sakė, kad to padaryti neįmanoma. Labai gerai tai pamenu“, – kalbėjo E. Macronas Paryžiaus policijos būstinėje.

„Buvo visi tie ekspertai, kurie sakė, kad „tai nusikalstama beprotybė“ ir „to niekada nebus“... Žmonės sakė, kad dėl terorizmo rizikos tai neįmanoma. Bet mes tai padarėme jūsų pastarųjų metų darbo dėka“, – kalbėjo prezidentas.

Prieš septynerius metus visi mums sakė, kad to padaryti neįmanoma.

E. Macronas sakė, kad atidarymo ceremonija – eklektiškas mišinys elementų, kurių dalis papiktino Prancūzijos kraštutinius dešiniuosius ir Katalikų Bažnyčią – „privertė mūsų tėvynainius nepaprastai didžiuotis“.

Anot jo, menininkai ir sportininkai užtikrino „puikų reginį“.

E. Macronas įspėjo, kad iššūkis saugumo pajėgoms dar nesibaigė, nes olimpinės žaidynės tęsis dar dvi savaites, o po jų vyks paralimpinės žaidynės.

„Kitos savaitės bus sunkios, net jei jau įveikėme esminį etapą [atidarymo ceremoniją]“, – pareiškė prezidentas.

Paryžiuje penktadienio vakarą buvo surengta 2024 metų vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija – precedento neturintis ir ambicingas renginys, kurio metu Senos upe virtine baržų ir laivelių pro istorinius Prancūzijos sostinės paminklus plaukė per 7 tūkst. sportininkų.

Pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje atidarymo ceremonija vyko ne pagrindiniame stadione.

Apie 300 tūkst. žmonių ją stebėjo iš specialiai pastatytų tribūnų upės pakrantėse, o dar 200 tūkst. – iš balkonų ir butų, iš kurių atsiveria vaizdas į upę.

Ceremonija truko net keturias valandas, o įspūdingą kulminaciją pasiekė tą akimirką, kai olimpinė ugnis pakilo į dangų aukure, kurį kėlė didžiulis balionas, o Celine Dion (Selin Dion) dainavo Paryžiui Edith Piaf (Edit Piaf) dainą nuo Eiffelio (Eifelio) bokšto.

Kad atidarymo ceremonija vyktų sklandžiai, buvo surengta didžiulė saugumo operacija, abiejuose Senos krantuose buvo įrengtas saugumo perimetras.

Ceremoniją saugojo apie 45 tūkst. policijos ir sukarintų pajėgų pareigūnų, saugumo operacijoje papildomai dalyvavo maždaug 10 tūkst. karių ir apie 22 tūkst. privačių apsaugininkų.

Aukštuose taškuose palei upę, į kurią žvelgia šimtai pastatų, buvo išdėstyti policijos snaiperiai.

E. Macronas taip pat pareiškė, kad apie 250 tūkst. saugumo pajėgų narių budės visą vasarą, kad apgintų Prancūziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
nesitinejau, kad bus tokia baisi ceremonija..Geda

Julius

Julius portretas
Iš tiesų, tokio degeneratiško ir iškrypėliško olimpinių žaidynių atidarymo pasaulis dar nematė! Visiškas dugnas.

Prisidirbo ...

Prisidirbo ... portretas
Šitiek apsaugos prireikė ko jis didžiuojas?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių