Didžiosios Britanijos naujagimė princesė jau turi vardą

  • Teksto dydis:

Princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Kate) savo dviejų dienų dukrą pavadino Charlotte Elizabeth Diana (Šarlote Elizabet Diana); oficialiai ji taip pat bus vadinama Jos karališkoji didenybė Kembridžo princesė Charlotte , pranešė karališkieji Kensingtono rūmai pirmadienį.

Šitaip bus pagerbti trys karališkosios šeimos nariai: naujagimės senelis princas Charlesas (Čarlzas), prosenelė Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir velionė Williamo mama Diana, žuvusi 1997 metais per automobilio avariją, kuri privertė liūdėti visą pasaulį.

„Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė su malonumu praneša, kad savo dukrai davė Charlotte Elizabeth Dianos vardą,“ – sakoma rūmų pranešime.

„Kūdikis bus vadinamas Jos karališkoji didenybė Kembridžo princesė Charlotte“, – priduriama jame.

Princesė Charlotte yra antras princo Williamo ir jo sutuoktinės Kembridžo kunigaikštienės Kate kūdikis.

Ji yra penkta karalienės Elizabeth II provaikaitė ir ketvirta eilėje į karališkąjį sostą po senelio Charleso, tėvo Williamo ir vyresniojo brolio George'o.

Williamas ir Kate šeštadienio vakarą pristatė savo naujagimę pasauliui, praėjus vos 12 valandų po to, kai Kate atvyko gimdyti į Londono Švč.Marijos ligoninę. Gimęs kūdikis svėrė 3,7 kilogramo.

Vardas Charlotte buvo tarp populiariausiųjų vardų, už kuriuos buvo statoma lažybų punktuose, kartu su Alice, Elizabeth, Victoria, Olivia ir Diana.

Karaliaus George'o III (Jurgio III) sutuoktinė karalienė Charlotte (1761-1818) buvo botanikė mėgėja, pasirinkusi sau antrąjį vardą vietoj pirmojo Sophie (Sofi).

George'as IV savo vienintelį vaiką taip pat buvo pavadinęs Charlotte, tačiau ši moteris mirė 1817 metais gimdydama, būdama 21-erių.

Anksčiau pirmadienį naujagimės princesės garbei Londone gaudė Vestminsterio abatijos varpai ir griaudėjo sveikinimo salvės. Dešimtys kurtinančių patrankų šūvių buvo paleista iš Haid Parko ir Londono Tauerio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių