Popiežius Agluonoje prašo latvių aukotis kitų labui

Latvijoje šv. Mišias pirmadienį aukojantis popiežius Pranciškus paprašė šalies gyventojų būti artimesniais ir labiau aukotis kitų labui.

Pontifikas paragino latvius „paliesti“ kitų kančią, nors atsivėrimas kitiems kartais gali ir užgauti.

„Eikime sutikti mūsų žmones, paguosti juos ir juos palydėti. Nebijokime patirti švelnumo galybės, įsitraukti ir leisti savo gyvenimui tapti sudėtingesniu kitų labui“, – Agluonos bazilikoje sakė Šventasis Tėvas.

Jis teigė, kad nepaisant fizinio artumo, žmonės dažnai būna vienas nuo kito nutolę.

„Mes galime būti šalia daugelio žmonių, netgi gyventi tuose pačiuose namuose, kaimynystėje ar kartu dirbti; mes galime dalytis tikėjimu, apmąstyti ir patirti tuos pačius slėpinius, bet (tai galime daryti – BNS) ne priimdami, ne mokydamiesi mylėti pripažinti kitą“, – tvirtino Katalikų bažnyčios vadovas.

„Kiek daug susituokusių porų kalba apie gyvenimus vienas šalia kito, bet ne kartu; kiek jaunų žmonių skaudina atstumas tarp jų ir suaugusių; kiek senų žmonių jaučiasi toleruojami, bet ne mylinčiai aprūpinti ir priimti“, – pridūrė jis.

Pontifikas teigė, kad nors harmoniją visuomenėje sunku pasiekti dėl skirtingo žmonių amžiaus, gyvenimo patirčių ar kitų aplinkybių, kai žmonės vieni kitiems atsiveria, „kurti vienybę įvairovėje tampa įmanoma“.

Tokiu atveju žmonių skirtumai leidžia „giliau pasižiūrėti ir matyti kitus jų giliausio orumo būsenoje, kaip to paties Tėvo sūnus ir dukteris“, sakė Šventasis Tėvas.

„Visi Latvijoje turėtų žinoti, kad mes esame pasirengę teikti pirmenybę vargšams, pakelti tuos, kurie nukrito, priimti kitus tokiais, kokie jie pas mus ateina, kokie jie yra“, – kalbėjo pontifikas.

Sveikina dešimtys tūkstančių latvių 

Pietrytiniame Latvijos mieste Agluonoje dešimtys tūkstančių žmonių pirmadienį susirinko pasveikinti popiežių Pranciškų.

Iš Rygos į Agluoną sraigtasparniu atvykusiam Šventajam Tėvui žmonės mojavo Latvijos vėliavėlėmis ir sakė labai laukiantys popiežiaus žinios.

Kai kurie iš jų čia rinkosi dar ankstyvą rytą, daugelis buvo pasiėmę lietpalčius.

Į renginį registravosi atvykti 32 tūkst. žmonių, bet organizatoriai sako, kad tikinčiųjų Agluonoje susirinko daugiau.

Popiežius palaimino latvius važiuodamas papamobiliu.

„Jis labai svarbus žmogus tokioje svarbioje institucijoje – taigi jis praktiškai yra Dievas. Turime jo laukti, sutikti jį“, – BNS sakė 34-ių programuotojas Oskars Verza.

„Svarbiausia yra toliau gyventi, toliau melstis ir būti bendruomenėje“, – pridūrė jis.

30-ių Liana Rozita popiežių gyvai pamatė antrą kartą, nes prieš keletą metų susitiko su juo Lenkijoje.

Ji teigė, kad svarbiausia pontifiko žinia yra, jog tikėti gali bet kas.

„Galima mėgautis gyvenimu ir gyventi kartu su Dievu. Tai nėra skirta tik močiutėms – tai skirta visiems“, – kalbėjo L. Rozita.

„Kai gyveni su Dievu, tu žinai, ką iš tikrųjų reiškia būti laimingam, o ne tik džiaugtis dėl, pavyzdžiui, naujų drabužių“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu maisto pramonės srityje dirbanti Inta Švirkštė tvirtino besitikinti, kad popiežius pasakė Latvijos valdžiai gerinti žmonių gyvenimą.

„Jis galėjo su Vyriausybe šiek tiek pakalbėti, kad žmonėms taptų geriau, nes pas mus Latvijoje labai daug neteisybės“, – teigė moteris.

Agluonos bazilika yra garsi žymiu XVII amžiuje sukurtu Agluonos Stebukladarės Dievo Motinos paveikslas.

Po šv. Mišių Agluonoje popiežius baigs vizitą Latvijoje ir sugrįš į Lietuvą. Antradienį jis išvyks į Estiją, o iš jos parskris į Romą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
todel nemiegojo kad mazai krikscioniu o daugiau pedofilu?

...

... portretas
Kažko Latvijoj popiežius nakčiai likt nenorėjo... :s
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių