Dėl koronaviruso protrūkio Nepalas atšaukia leidimus kopti į Everestą

Dėl koronaviruso protrūkio Nepalo vyriausybė priėmė sprendimą atšaukti visus išduotus leidimus kopti į Everestą, skelbia BBC.

Remiantis pranešimais, Nepalo vyriausybė atšaukia visus leidimus nuo kovo 14 d. iki balandžio 30 d.

„Nuo dabar bus atšaukti visi išduoti leidimai ir tie leidimai, kurie dar liko neišduoti 2020 m. Everesto sezonui“, – pranešė Nepalo premjero kanceliarija.

Kinija jau prieš dieną atšaukė visas ekspedicijas į Everestą iš Kinijos kontroliuojamos šiaurinės kalno pusės.

Nepalo laikraščio „Kathmandu Post“ duomenimis, Nepalas kasmet iš leidimų kopti į Everestą uždirba 4 mln. dolerių. Daugiausiai alpinistų, kopiančių į Everestą, atvyksta iš JAV, Indijos, Kinijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės (JK) ir Pietų Korėjos, ir yra didysis pajamų šaltinis Nepalo vyriausybei.

Įprastai asmuo, norintis kopti į Everestą, turi sumokėti 11 tūkst. dolerių, nors Nepalo vyriausybė planavo dar labiau padidinti kainą.

Iki šiol Nepale buvo patvirtintas tik vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, bet šalis ribojasi su Indija, kurioje patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius jau viršija 70.

Pasaulyje daugiau kaip 125 tūkst. žmonių užsikrėtė „Covid-19“. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, jis diagnozuotas 118 pasaulio šalių. Mirusiųjų nuo koronaviruso jau yra daugiau kaip 4 600.

Pernai pavasario kopimo sezono metu iš Nepalo pusės 664 žmonės įkopė į Everestą. Iš viso maždaug 5 000 žmonių yra sėkmingai pasiekę Everesto viršūnę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių