Dar trijose JAV valstijose įsigaliojo abortų draudimas

Dar trijose JAV valstijose įsigaliojo griežti abortų draudimai. Ketvirtadienį prie dešimties konservatorių valdomų valstijų, kurios po ginčytino Aukščiausiojo teismo sprendimo dėl abortų įstatymo liepą visiškai arba beveik visiškai apribojo galimybę nutraukti nėštumą, prisijungė Aidahas, Tenesis ir Teksasas.

Aukščiausiasis teismas birželio 24 dieną panaikino 1973 metų įstatymą, įtvirtinusį federalinę teisę į abortus. Todėl dabar valstijos gali uždrausti arba griežtai apriboti nėštumo nutraukimą.

Pagal naują įstatymą Teksase abortus atliekantiems medikams gresia kalėjimas iki gyvos galvos arba 100 000 dolerių piniginė bauda. Įstatymai Teksase ir Tenesyje nenumato išimčių net išprievartavimo ar incesto atvejais.

Teisminiame ginče dėl abortų draudimo Aidahe JAV prezidento Joe Bideno vyriausybė trečiadienį pasiekė dalinę pergalę. Federalinis teisėjas blokavo dalį įstatymo. Remiantis sprendimu, gydytojai pagal federalinius įstatymus privalo ligoninėse atlikti abortus moterims, apdraustoms valstybinio sveikatos draudimo fondo „Medicare“ lėšomis, jei tam yra medicininė būtinybė.

Teksase buvusio prezidento Donaldo Trumpo paskirtas teisėjas panašiu atveju priėmė kitokį sprendimą.


Šiame straipsnyje: JAVabortaiabortų draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesamonė

Nesamonė portretas
Gimdyti ar negimdyti tai tik pačios moters reikalas o ne valdžios vyrų ! Valdžiažmogiams juk nereikia auginti vaikų o moteris pati geriau žino ar galės užauginti, ar jai užteks jėgų ir sveikatos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių