D. Tuskas: daugiau pasitraukimų iš Europos Sąjungos nesulauksite

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį pareiškė, kad Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES, arba „Brexit“, „geopolitinės pasekmės gali būti labai rimtos“, bet jis nemanąs, kad tai įkvėps kitas ES nares sekti tokiu pavyzdžiu.

Kalbėdamas greta JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) ir Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio), D. Tuskas kalbėjo apie svarbą pasiųsti žinią pasauliui, jog „Brexit“, „kad ir koks liūdnas ar prasmingas būtų, tėra tik paskiras įvykis, o ne proceso pradžia“.

„Mūsų oponentams viduje ir išorėje, kurie tikisi „Brexit“ tęsinio, aš noriu pasakyti garsiai ir aiškiai: jūs nepamatysite žodžių „bus tęsinys“ pasaulio ekranuose“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį D. Tuskas, regis, buvo užsiminęs apie D. Britanijos galimybę likti Europos Sąjungoje. Jis pasakė Lenkijos radijui TVN24, kad pagal Europos Sutartį „Europos Sąjunga privalo laukti D. Britanijos vyriausybės sprendimo, ar tikrai norima pasitraukti iš Bendrijos, ar norima likti joje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Na jau 100% garantuotas :)? BREXIT įrodė priešingai !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių