D. Kuleba Kinijos specialiajam pasiuntiniui pabrėžė Ukrainos teritorinio vientisumo svarbą

  • Teksto dydis:

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba per susitikimą su Kinijos specialiuoju pasiuntiniu Li Hui pabrėžė savo šalies teritorinio vientisumo svarbą, trečiadienį pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.

Ministerijos išplatintame pranešime teigiama, kad D. Kuleba išsamiai išdėstė Ukrainos suverenitetu ir teritoriniu vientisumu grindžiamus taikos kūrimo principus.

Li Hui antradienį atvyko į Kyjivą, kur dalyvavo dvi dienas trukusiose derybose su valdžios atstovais, o ši jo viešnagė Europoje yra Pekino plano, kuriuo siekiama sureguliuoti karinį konfliktą Ukrainoje, dalis.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) siekia, kad Pekinas būtų neutralus tarpininkas šiame konflikte, ir kovo mėnesį lankėsi Maskvoje.

Tačiau jis nesilankė Kyjive ir buvo kritikuojamas už tai, kad nepasmerkė Maskvos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Susitikimo su Li Hui metu Ukrainos ministras pabrėžė, kad Kyjivas nesutinka su jokiais pasiūlymais, kurie apimtų jos teritorijų praradimą ar konflikto įšaldymą.

Jis pagyrė Kinijos kaip tarpininkės vaidmenį, įskaitant Juodosios jūros iniciatyvą, kuri leido atnaujinti grūdų eksportą per Juodąją jūrą, ir branduolinės saugos užtikrinimą.

Kinija ir Ukraina susitarė stiprinti dialogą svarbiais klausimais.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDmytro KulebaUkrainos vientisumasLi Hui

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių