Čekijos premjeras atmeta ES migracijos ir aplinkosaugos planus

Čekijos premjeras Andrejus Babišas ketvirtadienį atmetė naujausius ES migracijos valdymo ir anglies dioksido mažinimo planus. Apie tai jis paskelbė prieš susitikimą su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen.

„Prieštarauju tam“, – prieš išvykdamas iš Prahos į Briuselį susitikti su U. von der Leyen ir kolegomis iš Lenkijos ir Vengrijos apie migracijos planą sakė A. Babišas.

Lenkija, Čekija, Vengrija ir Slovakija kartu sudaro Višegrado grupę. Visos keturios šalys griežtai atmeta ankstesnį ES planą pagal kvotas paskirstyti migrantus po visas ES valstybes nares. Višegrado grupės šalių pagrindinis energijos šaltinis taip pat vis dar yra anglis.

Europos Komisija trečiadienį pasiūlė griežtesnes sienų kontrolės ir supaprastinto migrantų, kurių prieglobsčio prašymai buvo atmesti, sugrąžinimo procedūras.

„Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Europos Komisija vis dar nesupranta, kad, norėdami sustabdyti nelegalią migraciją, turime sustabdyti nelegalius migrantus, kai jie atvyksta į Europą“, – teigė A. Babišas.

Milijardierius populistas A. Babišas taip pat atmetė siūlymą, kad šalys, nenorinčios priimti migrantų, turėtų užtikrinti jų sugrąžinimą.

„Tai yra visiška nesąmonė, nes, jei mes nepriimame migrantų, mes negalime jų sugrąžinti“, – pareiškė Čekijos premjeras.

Jis sukritikavo ir ES planą iki 2050 m. pasiekti nulinę šiltnamio dujų taršą, apie kurį EK paskelbė praėjusią savaitę. Šį planą jau spėjo sukritikuoti ir Lenkija.

„Šis siūlymas yra visiškai neįgyvendinamas Čekijos Respublikai, mes negalime sutikti su juo“, – sakė A. Babišas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na stai ir Cekai --prasiciuchino

na  stai ir  Cekai  --prasiciuchino  portretas
malonu ... lauksim kol ir kitos salys prareges....

Yra noras

Yra noras portretas
pataisyti autore.Cekijos premjeras ne populistas, bet realistas.Pats laikas prie Vysegrado politikos prisijungti ira Pabaltijo valstybems.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių