Čekijoje pratęsta nepaprastoji padėtis, uždaromos parduotuvės

Čekijos vyriausybė trečiadienį pratęsė nepaprastąją padėtį ir paskelbė apie griežtesnius apribojimus, įskaitant parduotuvių uždarymą, naujų COVID-19 atvejų skaičiui vėl augant.

Čekijoje, kurioje gyvena 10,7 mln. žmonių, antradienį buvo užfiksuotas 10 821 naujas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Tai didžiausias per parą patvirtintų atvejų skaičius nuo lapkričio 6 d.

„Čekija nuo gruodžio 27 d. pereis prie aukščiausios rizikos pakopos“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Janas Blatnis.

Tai reiškia, kad šalyje uždaromos visos ne būtiniausių prekių parduotuvės, susitikimai viešose vietose ribojami iki dviejų žmonių, taip pat įsigalioja komendanto valanda nuo 21 val. iki 5 val.

Šie apribojimai bus taikomi bent jau iki sausio 10 d., o nepaprastoji padėtis, dėl kurios valdžia gali įvesti apribojimus ir medicinos įrangą pirkti be konkursų organizavimo, galios iki sausio 22 d.

„Dėl ir toliau augančio atvejų skaičiaus tokios priemonės yra neišvengiamos“, – teigė J. Blatnis ir pabrėžė, kad dėl šių priemonių per parą patvirtinamų atvejų skaičius neturėtų peržengti 11 tūkst. ribos, kol jį pavyks mažinti.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat paragino gyventojus Naujus metus švęsti tik su artimiausiais šeimos nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių