Buvusiai Japonijos imperatorienei diagnozuotas krūties vėžys

Buvusiai Japonijos imperatorienei Michiko (Mičiko) diagnozuotas ankstyvos stadijos krūties vėžys ir netrukus jai bus atlikta operacija, penktadienį pranešė Imperatoriškųjų rūmų agentūra (IRA).

Michiko vyras Akihito (Akihitas) balandžio mėnesį oficialiai atsisakė sosto – tai buvo pirmas toks atvejis per 200 metų.

IRA atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad 84 metų Michiko krūties vėžys buvo diagnozuotas penktadienį ligoninėje ir kad netrukus bus atlikta operacija.

Birželio mėnesį IRA paskelbė, kad Michiko bus atlikti širdies tyrimai, nes kraujo tyrimas parodė didesnę širdies darbo sutrikimo riziką.

Akihito ir Michiko garsėja tuo, kad smarkiai modernizavo tradicijų varžomą seniausią pasaulio monarchiją, artimiau bendravo su visuomene ir padidino jos paramą rūmams.

Michiko – pirmoji nekilminga mergina, ištekėjusi už Chrizantemų sosto įpėdinio. Ji gimė 1934 metais Tokijuje, lankė privilegijuotą mergaičių Tarptautinę Švenčiausiosios Jėzaus Širdies mokyklą, o paskui tos pačios organizacijos universitete studijavo anglų literatūrą.

Akihito ir Michiko susipažino viename teniso turnyre. 1959 metais įvykusios jų vestuvės buvo sukėlusios didžiulį šurmulį žiniasklaidoje.

Tuometinio sosto įpėdinio sprendimas atsisakyti tradicinės sutartos santuokos ir vesti iš meilės buvo laikomas įtaigiu demokratinės Japonijos patvirtinimu.

Jaunoji pora taip pat nusprendė gyventi su savo vaikais, o ne leisti juos auginti auklėms, kaip būdavo įprasta.

1960 metais Michiko pagimdė dabartinį imperatorių Naruhito (Naruhitą), o antrasis jos sūnus, princas Akishino (Akišinas), gimė 1965-aisiais.

Michiko ir jos sutuoktinis taip pat pagarsėjo tuo, kad lankydavo nuo katastrofų nukentėjusius žmones, ypač po 2011 metais Rytų Japoniją nusiaubusio cunamio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių