„Bloomberg“: Kremlius planuoja A. Navalną į kalėjimą pasodinti virš 13 metų

  • Teksto dydis:

Pasak Kremliaus vadovybei artimų šaltinių, Kremlius yra pasiryžęs uždaryti Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną į kalėjimą daugiau nei trylikai metų, informuoja „Bloomberg“.

Vasario 2 dieną numatytame posėdyje A. Navalnui planuojama skirti 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau nagrinėjant kitą bylą Rusijos opozicionieriui gresia dar 10 metų nelaisvės.

Šaltiniai teigė, kad tokio griežto sprendimo priežastis kyla iš Kremliaus požiūrio, kad A. Navalnas dirba Vakarų vyriausybių vardu.

Jau anksčiau rašyta, kad vasario 2 dieną teismas nagrinės FSIN Maskvos valdybos pateiktą prašymą 2014 metais A. Navalnui skirtą 3,6 metų lygtinio laisvės atėmimo bausmę pakeisti realiu laisvės atėmimu.

2020 metų gruodį tyrėjai taip pat iškėlė A. Navalnui baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo stambiu mastu, įtardami, kad jis asmeniniams tikslams, įskaitant atostogavimą užsienyje, panaudojo daugiau kaip 356 mln. rublių (4 mln. eurų), paaukotų jo organizacijoms. Jei bus nuteistas, opozicionierius gali sulaukti iki 10 metų laisvės atėmimo bausmės.

Primename, kad Rusijos teismas pirmadienį nurodė 30 dienų suimti Kremliaus kritiką A. Navalną, ankstesnę dieną sulaikytą iškart po grįžimo į Maskvą iš Vokietijos, pranešė opozicionieriaus atstovė Kira Jarmyš.

„Teismas areštavo Navalną 30 parų. Iki vasario 15 dienos“, – per „Twitter“ parašė K. Jarmyš.

Pareigūnai sekmadienį sulaikė 44 metų žinomiausią prezidento Vladimiro Putino oponentą Maskvos Šeremetjevo oro uoste, nepraėjus nė valandai po to, kai opozicionierius sugrįžo į Rusiją, nepaisydamas perspėjimų, kad jis bus areštuotas.

Rusijos kalėjimų tarnyba (FSIN) pareiškė sulaikiusi A. Navalną už tai, kad jis pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas. Pats opozicionierius tą bylą laiko paskatinta politinių motyvų.

A. Navalnas į Rusiją sugrįžo iš Berlyno, kur jis gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kremliaus kritikas tvirtina, kad jį bandė nunuodyti Federalinė saugumo tarnyba (FSB) V. Putino nurodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaje vaje, kaip baisu. O pasodino tik dviems metams.....bet tas tuoj apsimetė ligoniu ir tęsia savo cirkus.

Vot gerai

Vot gerai portretas
Analiniui.

Fufaike

Fufaike portretas
Komentatoriai "na na","nu nu",vienu zodziu cia vel xujasosai susirinke....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių