A. Blinkenas sako paraginęs S. Lavrovą nutraukti Rusijos karą Ukrainoje

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sakė per trumpą susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu paraginęs jį nutraukti Maskvos karą Ukrainoje.

Iš anksto neplanuotas A. Blinkeno ir S. Lavrovo susitikimas – pirmas nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios – įvyko ketvirtadienį, Naujajame Delyje surengto Didžiojo dvidešimtuko (G-20) užsienio reikalų ministrų susitikimo kuluaruose.

„Pasakiau užsienio reikalų ministrui, ką aš ir labai daug kitų sakėme praeitą savaitę Jungtinėse Tautose ir ką labai daug G-20 užsienio reikalų ministrų pasakė šiandien: nutraukite šį agresijos karą, imkitės prasmingos diplomatijos, galinčios atnešti teisingą ir ilgalaikę taiką“, – po G-20 susitikimo, kuris baigėsi nepasiekus konsensuso dėl karo Ukrainoje, žurnalistams sakė A. Blinkenas.

Pasak JAV pareigūnų A. Blinkenas ir S. Lavrovas kalbėjosi maždaug 10 minučių.

Spaudos konferencijoje A. Blinkenas teigė pasakęs S. Lavrovui, kad JAV ir toliau rems Ukrainą tiek, kiek reikės.

Valstybės sekretorius taip pat sakė paraginęs Rusiją atšaukti savo „neatsakingą sprendimą“ sustabdyti dalyvavimą Naujojoje START sutartyje ir paleisti kalinamą amerikietį Paulą Whelaną (Polą Vilaną). Pasak jo, JAV pateikė „rimtą pasiūlymą ir Rusija turėtų jį priimti“.

 


Šiame straipsnyje: Antony BlinkenasSergejus Lavrovaskaras Ukrainojeragino nutraukti karą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių