A. Blinkenas patvirtino, kad JAV ir Filipinus sieja ypatingi ryšiai

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, šeštadienį lankydamasis Maniloje, sakė naujajam Filipinų prezidentui Ferdinandui Marcosui jaunesniajam, kad ryšiai tarp abiejų šalių „ypatingi“. A. Blinkenas pabrėžė Vašingtono įsipareigojimą abiejų šalių bendros gynybos sutarčiai ir sakė, kad Jungtinės Valstijos dėkingos F. Marcoso jaunesniojo administracijai ir tikisi, jog galės su ja bendradarbiauti stiprinant aljansą su Filipinais.

„Mūsų santykiai yra gana nepaprasti, nes jie grindžiami tikra draugyste“, – sakė A. Blinkenas. „Esame pasirengę bendradarbiauti atremiant bendrus iššūkius“, – pridūrė jis.

F. Marcosas jaunesnysis sakė, kad pastaruoju metu regione ir pasauliniu mastu kilusi įtampa, pavyzdžiui, JAV pirmininkės Nancy Pelosi vizitas Taivane ir Rusijos karas Ukrainoje, išryškino Manilos ir Vašingtono santykių svarbą. „Tikiuosi, kad mes ir toliau plėtosime tuos santykius, atsižvelgdami į visus pokyčius, kuriuos regime, bei pokyčius mūsų ir JAV dvišaliuose santykiuose“, – sakė jis.

Pasak F. Marcoso jaunesniojo, 1951 m. Abipusės gynybos sutartis, įpareigojanti JAV ir Filipinus ateiti į pagalbą viena kitai užsienio agresijos atveju, „nuolat evoliucionuoja“. „Esame pernelyg glaudžiai susiję dėl ypatingų Jungtinių Valstijų ir Filipinų santykių bei mums bendros istorijos“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Antony BlinkenasJAVFilipinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių