A. Blinkenas: JAV neketina pirkti Grenlandijos

Jungtinės Valstijos nori stiprinti savo santykius su Grenlandija, tačiau neketina pirkti didžiausios pasaulio salos. Tai ketvirtadienį lankydamasis teritorijoje patikino JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas. Apie galimą Grenlandijos įsigijimą 2019-aisiais kalbėjo tuometinis prezidentas Donaldas Trumpas.

Dabar lankydamasis teritorijoje A. Blinkenas su šypsena reagavo į klausimą, ar nuo sausio valdžioje esanti Joe Bideno vyriausybė tikrai neketina pirkti Grenlandijos. Jis sakė: „Galiu patvirtinti, kad tai tiesa“.

Ir Danijos vyriausybė, ir autonominė administracija Nuke, savo laiku reaguodama į D. Trumpo svarstymus, pareiškė, kad milžiniška sala neparduodama. Grenlandija yra Danijai priklausanti autonominė teritorija.

Saloje, kurios dydis yra 2 mln. kvadratinių kilometrų ir kuri didžia dalimi yra dengiama ledo, gyvena tik 57 000 žmonių, tai pirmiausiai etninės inuitų grupės atstovai. Teritorijoje yra gausu gamtinių išteklių. Tai nafta, dujos, auksas, deimantai, uranas, cinkas ir švinas.

A. Blinkenas, lankydamasis saloje, sakė, kad jo vyriausybė nori plėsti prekybinius santykius su Grenlandija. JAV valstybės sekretorius atvyko į Grenlandiją po Arkties tarybos susitikimo Islandijos sostinėje Reikjavike.


Šiame straipsnyje: Antony BlinkenGrenlandija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Tiesiog elgsis kaip visada, t.y. JAV Grenlandiją okupuos. Kam pirkti jei gali gaut nemokamai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių