Baltarusijos energetikos ministras: Astravo AE elektrą pradės gaminti šį rudenį

Elektros energiją Astravo atominėje elektrinėje (AE) planuojama pradėti gaminti jau šį rudenį, paskelbė Baltarusijos energetikos ministras Viktoras Karankevičius, praneša Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA“.

„Šiandien Baltarusijos atominės elektrinės pirmajame bloke pradėtas kuro krovimas į branduolinį reaktorių, tai yra vienas iš AE paleidimo etapų. Iš viso bus pakrautos 163 branduolinio kuro kasetės. Tai yra pilnas reaktoriaus pakrovimas kuru. Pirmąsias kilovatvalandes elektros energijos planuojama pagaminti šį rudenį“, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė V. Karankevičius.

Pasak ministro, Baltarusijos energetikos sistema yra parengta priimti visą Astravo AE pagamintą elektros energiją ir perduoti ją galutiniams vartotojams.

V. Karankevičius tvirtino, kad Astravo AE neva sudarys sąlygas Baltarusijai užsitikrinti energetinį saugumą.

Baltarusija 2 400 megavatų (MW) galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Jėgainę sudarys du 1 200 megavatų galios blokai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapsas

kapsas portretas
Sveikintina Baltarusijos valdininkai galvoja apie savus gyventojus, ne taip kaip mūsų bukagalviai, TSRS VSK DĖDULĖS įkvėpti šoka kaip varlė prieš dalgį. Mesto norisim ar ne, pirksim ar ne , žinoma pirksim per tarpininkus tik keliariopai brangiau, elektrinė VEIKS o mes pasaulio akivaizdoje liksime durniais.

Varza

Varza portretas
Nei vieno kilovato is kremliaus elektrines.

juk

juk portretas
protingi specai paskaiciavo ir pasiule jungti Kruoni su Astravu bet atsirado verslininkai kuriems geriau savo tauta apiplesineti o vi/si pjacai ploja katuciu i takta buvo rusai puola dabar tableciu marazmas uzejo negi visi /runkeliai/ tokie asilai?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių