Baltarusija prašys Lietuvos pagalbos tiriant genocidą per Antrąjį pasaulinį karą

Baltarusija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl „baltarusių genocido“ Antrojo pasaulinio karo metais ir prašys Lietuvos, Lenkijos bei kitų valstybių pagalbos šiame procese, penktadienį pranešė generalinis prokuroras Andrejus Švedas.

„Siekiant socialinio ir istorinio teisingumo, pašalinti istorijos baltąsias dėmes, sustiprinti konstitucinę santvarką ir nacionalinį saugumą iškėliau baudžiamąją bylą dėl Baltarusijos gyventojų genocido“, – žurnalistams sakė A. Švedas.

Pasak jo, Minskas prašys Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Vokietijos pagalbos atliekant šį tyrimą.

„Kreipsimės į Niurnbergą, prašydami suteikti prieigą prie Niurnbergo proceso medžiagos, kad atrinktume liudijimus ir įrodymus, susijusius su Baltarusija, – kalbėjo A. Švedas. – Aišku, yra būtinybė pasiųsti prašymą tokioms šalims kaip Lietuva, Lenkija ir kitos valstybės, kad būtų suteikta pagalba.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Batka trolina. Lietuviu Latviu chocholu savanoriu batalionai talkine naciams Baltarusijos teritorijoje bus apkaltinti genocidu. Ir ne vienas garsus lietuvos partizanas bus ju tarpe. Gausis paradoksas kada užgenocidinti LT partizanai patys bus apkaltinti genocidu.

Jaunalietuvis

Jaunalietuvis portretas
Kada bus surengtas Niurnberg 2 procesas? Visi sovietiniai iskrypeliai turi atsakyti uz prieskarinius, karo ir pokarinius ziaurius nusikaltimus. Dar nenubausti uz praeitus laikus, jie jau ruosia naujas skerdynes Ukrainoje.

Jotauto humoras

Jotauto humoras portretas
Na, koks Lukašienkos genocidas? Nušauna keletą demonstrantų, keliolika dingsta, pakiša po velėna, keliasdešimt nukankina, keli tūkstančiai kalėjimuose dūsta - argi tai genocidas? Tai tiesiog patriotinis auklėjimas tų, kurie pažeidžia batkos pasirašytą konstituciją.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių