B. Obamos dukterys dalyvavo protesto akcijose po G. Floydo mirties

44-ojo JAV prezidento Baracko Obamos dukterys dalyvavo protesto akcijose, kurias šalyje rengė judėjmas „Black Lives Matter“. Tai buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas papasakojo interviu televizijos kanalui CNN, kuris buvo parodytas pirmadienį.

Masinės demonstracijos prieš tamsiaodžių teisių pažeidinėjimą Jungtinėse Valstijose prasidėjo po George`o Floydo mirties Mineapolyje (Minesotos valstija) 2020 metų gegužę. Sulaikydami afroamerikietį, policininkai panaudojo smaugiamąjį veiksmą. Netrukus po to G. Floydas mirė ligoninėje. Manifestacijas lydėjo susirėmimai su policija, plėšikavimas ir vandalizmas.

Kalbėdamas apie savo dukterų dalyvavimą protestuose, B. Obama pareiškė: „Aš visada nerimauju dėl jų fizinio saugumo, tokia tėvystės prigimtis“. Eksprezidento nuomone, Sasha ir Malia „labai jautrios gėriui ir blogiui“. Pasak B. Obamos, jo dukterims ir daugeliui jų bendraamžių „įdomu ne šiaip triukšmauti“, bet „pakeisti sistemą“. Sasha ir Malia šiuo metu yra studentės.

Šių metų balandį prisiekusiųjų teismas Mineapolyje paskelbė kaltinamąjį verdiktą buvusio policininko Dereko Chauvino, panaudojusio smaugiamąjį veiksmą sulaikant G. Floydą, byloje. Nuosprendis buvusiam pareigūnui turėtų būti paskelbtas vėliau šį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grazuole

Grazuole portretas
Nuotraukoje dukra? ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių