B. Obama pasveikino Nobelio premijos laureatus „migrantus“

  • Teksto dydis:

Nors Bobo Dylano (Bobo Dilano) trečiadienį Ovaliajame kabinete nebuvo, prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) priėmė keturis kitus 2016 metų Nobelio premijos laureatus amerikiečius, kurie visi yra imigrantai.

Kaip jam ir būdinga, B.Dylanas, perfrazavus jo dainos pavadinimą, paliko B.Obamą – kaip ir Nobelio taikos premiją jam paskyrusią Švedijos akademiją – „blaškomą vėjyje“ (Blowin' in the wind).

„Deja, Bobo Dylano šiandien Baltuosiuose rūmuose nebus“, – prieš renginį sakė Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas (Džošas Ernestas).

B.Dylanas taip pat yra paskelbęs, kad nevažiuos į Nobelio premijų įteikimo ceremoniją, vyksiančią gruodžio 10 dieną Stokholme.

Tačiau prezidentas, kuris save yra pavadinęs mokslo fanatu, nenusiminė.

Jis priėmė Nobelio fizikos premijos laureatus Duncaną Haldaneą (Dankaną Haldeiną) ir Michaelą Kosterlitzą (Maiklą Kosterlicą), Nobelio ekonomikos premijos laureatą Oliverį Hartą ir Nobelio chemijos premijos laureatą Fraserį Stoddartą (Freizerį Stodartą).

Likus vos porai mėnesių iki kadencijos pabaigos, po kurios šalį imsis valdyti griežtą imigracijos politiką žadantis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), B.Obama akcentavo Amerikos sugebėjimą pritraukti didžiausius talentus iš viso pasaulio.

Visi keturi trečiadienį Baltuosiuose rūmuose pagerbti laureatai yra gimę Didžiojoje Britanijoje, bet gyvena ir dirba Jungtinėse Valstijose.

„Mes jais nepaprastai didžiuojamės ir tai tiesiog primena, jog tarp dalykų, kurie daro Ameriką unikalią, yra mūsų sugebėjimas pritraukti talentus iš viso pasaulio studijuoti ... mūsų puikiausiuose universitetuose“, – sakė B.Obama.

„Daug laiko skyriau mokslo propagavimui ir bandydamas paskatinti jaunimą įsitraukti į disciplinas, kurios skatina Amerikos novatoriškumą ir Amerikos pažangą, taip pat – žmonijos pažangą, ir vienas geriausių būdų mums ... tai daryti yra pripažinti amerikiečių, kurie yra gavę nepaprastus apdovanojimus, pasiekimus“, – sakė jis.

Tai paskutinė proga B.Obamai pasveikinti JAV Nobelio premijų laureatus, nes sausį jis perduos Baltuosius rūmus D.Trumpui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių