B. Netanyahu prašosi atleidžiamas nuo dalyvavimo korupcinės bylos nagrinėjime

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) advokatai antradienį paprašė Jeruzalės teismo leisti jų klientui nedalyvauti jam iškeltos korupcinės bylos nagrinėjimo pradžioje.

Šis B. Netanyahu advokatų komandos prašymas, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, buvo pateiktas Teisingumo ministerijai paprieštaravus galimybei premjerui veteranui praleisti pirmąjį bylos nagrinėjimo posėdį, turintį įvykti gegužės 24 dieną.

B. Netanyahu advokatai rašė, jog premjerui prireiktų penkių asmens sargybinių, kad galėtų pasirodyti teisme. Tai reiškia, jog posėdis negalėtų vykti „pagal Sveikatos ministerijos nustatytusapribojimus siekiant apsisaugoti nuo COVID-19 grėsmės“.

Premjero advokatų komanda paprašė Jeruzalės teismo atleisti kaltinamąjį nuo dalyvavimo teisme prieš tai aptarę šį klausimą su Teisingumo ministerija.

Tačiau patenkinti tokį prašymą gali tik bylą nagrinėsiantis Jeruzalės teismas, kuris anksčiau yra pareiškęs, kad B. Netanyahu dalyvavimas tame posėdyje yra būtinas. 

Anksčiau antradienį Izraelio teisingumo ministerija pareiškė, kad premjeras neturėtų būti atleistasnuo pareigos dalyvauti kitą savaitę turinčiame įvykti pirmame teismo posėdyje.

Teisingumo ministerija, paskelbusi pareiškimą praėjus dviem dienoms po vienybės vyriausybės prisaikdinimo, atkreipė dėmesį į „teisingumo, kurį reikia pamatyti, ir visuomenės pasitikėjimo svarbą“ teismo procese.

Kyšininkavimu, sukčiavimu ir pasitikėjimo pažeidimu kaltinamo B. Netanyahu teismas turėjo prasidėti kovo mėnesį, tačiau buvo atidėtas iki gegužės 24 dienos dėl koronaviruso.

Savo pareiškime Teisingumo ministerija pakartojo savo ankstesnę poziciją, kad „nemato pagrindo nukrypti nuo žinomo teismo sprendimo dėl kaltinamųjų dalyvavimo“.

B. Netanyahu neigia kaltinimus, kad priėmė nederamų brangių dovanų ir siūlė keisti galiojančius įstatymus mainais į palankų nušvietimą žiniasklaidoje.

Jis yra pirmasis ministras pirmininkas Izraelio istorijoje, kuriam pareikšti kaltinimai einant pareigas.

B. Netanyahu, žydų valstybės premjero pareigas einantis nuo 2009 metų, pratęsė savo rekordinę kadenciją sekmadienį, kai Izraelio parlamente trejiems metams buvo prisaikdinta nauja koalicinė vyriausybė ir taip buvo nutraukta daugiau nei 500 dienų trukusi politinė aklavietė.

Dešiniojo sparno partijos „Likud“ lyderis B. Netanyahu vadovaus vyriausybei pusantrų metų, o tada šiame poste jį pakeis buvęs varžovas Benny Gantzas (Benis Gancas).

B. Netanyahu teismas, įskaitant galimas apeliacijas, gali užtrukti kelerius metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
TRAGEDIJA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių